VW Passat GTE er en bil for familien som gjerne vil kjøre litt grønnere. Med elmotoren kan den romslige bilen kjøre fire-fire mil uten å bruke en dråpe drivstoff.

Som så mange andre plug-in-hybrider så går heller ikke VW Passat GTE like langt på strøm som det fabrikken påstår. Tre-fire mil, alt etter hvor mye elektrisitet som går med til andre ting i bilen, er heller ikke så verst all den tid 80 prosent av alle kjøreturer er på under tre mil.

I følge fabrikken skal du med Passat GTE kunne kjøre fem mil med elektromotoren og opptil 100 kilometer i hybridmodus. Men da skal forholdene være optimale og alle andre elektrisitetstyver i bilen være skrudd av.
I hybridmodus er VW Passat GTE noe av det grønneste man kan kjøre av bensinbil. Fra fabrikken meldes det at forbruket kan være helt ned i 1,7 desiliter pr mil. Det er ikke så langt unna det som kan kalles luft og kjærlighet.

Populær
VW Passat GTE har med god grunn blitt en av de mest populære plug-in hybridene i Norge. God kvalitet, sammen med grønn profil og romslighet for barnefamilien er viktige stikkord for de gode salgstallene.

VW Passat GTE-utgaven har både bensinmotor og en sterk elektrisk motor som gir mer enn nok når en skal for eksempel foreta forbikjøringer. Batteriene og elmotoren gir bilen en mervekt på 250 kilo, og batteripakken på 9,9 kWh tar noe av plassen i bagasjerommet. Likevel er bagasjerommet mer romslig enn i de fleste andre hybrider.

Komfortabel
«Arbeidsplassen» til bilføreren er veldig komfortabel og oversiktlig. Alle instrumenter sitter oversiktlig og godt uansett om du er kort eller lang i beina. Du behøver heller ikke ta blikket vekk fra veien for å følge med på speedometeret. Et gjennomsiktig head-up display sitter i underkanten av frontruta og viser deg farten. Den åtte tommer store skjermen for navigasjonssystemet er også enkelt å betjene og følge med på. Det er også mulig å få ruteplanleggeren i displayet foran rattet.

Forholdene for de som sitter på er også i toppklassen. Baksetet har særdeles gode plassforhold. Dermed kan de voksne i forsetet nyteturen uten å måtte reduserebeinplassen dersom man har barn i barnesete.

God bagasjeplass
Skal du ha med barnevogn så går til og med det i Passat GTE, selv om det da blir begrenset plass til andre ting. Batteriet tar en del av plassen. I vanlige Passater er det 650 liter bagasjeplass, mens GTE har 483 liter. Dersom du ikke skal ha med barnevogna så bør det holde. Og er dere bare to personer kan baksetet slås ned slik at det blir 1613 liter bagasjeplass.

Passat GTE har et sporty preg både utseendemessig og ikke minst takket være det som sitter under panseret. Likevel er den stillegående selv når en kjører på bensin. Bilen ligger godt i veien og er enkel å kjøre. Interiøret er også lekkert. VW har tydelig lagt mye ressurser i design.

Nyttige hjelpemidler
VW Passat GTE leveres med en rekke tekniske hjelpemidler. Vi har allerede nevnt head-up displayet. Nyttig er også Active Info Display som kontinuerlig informerer om bilens status, batteriets ladenivå ogtilbakelagte strekninger. Andre nyttige hjelpemidler er multikollisjonsbremsen og front assist avstandskontrollsystemet som også har en nødbremsfunksjon ved fotgjengerregistering. Mange vil også sikkert sette pris på parkeringsassistenten som hjelper deg med lukeparkering. Tretthetsvarsleren sørger også for at du tar en beinstrekk eller kaffepause når du er trøtt.

Del
Foregående artikkelSkal bli like god som Brækhus
Neste artikelNissan Qashqai; En oppgradert «mester»
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS