De er ikke mer enn 15-16 år gamle, gutta i bandet Vrengt. Men etter å ha fått massevis av gode tilbakemeldinger har de allerede blitt et ettertraktet band. De fem gutta er villige til å satse på musikken. – Vi blir gjerne rockestjerner, smiler Magnus Rygge, vokalist og gitarist.

Med landets eldste rockeklubb Kråkereiret så er det sterke rocketradisjoner i Moss. I perioder har det vært et knallsterkt musikkmiljø og et mangfold av band som få andre byer på samme størrelse kan vise til. Siden 60-tallet har det ene gode bandet etter det andre kommet ut fra kjellere og andre øvingslokaler.

Truls Ulriksen (Bass)

Spilt siden de var åtte år
Rekrutteringen til rockemiljøet er det heller ingenting i veien med. Stadig viser nye band seg fram. Det siste som har kommet opp fra øvingslokalene hjemme i kjelleren hos en av medlemmene er Vrengt. En gjeng med ambisiøse rockegutter på 15-16 år, som slett ikke er så ferske og uerfarne som alderen tilsier. Tre av medlemmene har nemlig spilt sammen siden de var åtte-ni år gamle.

Magnus Rygge (Vokalist og gitar)

– Den gang låt det mer som bråk enn musikk. Nå synes jeg de har blitt ordentlig gode, sier Jan Andre Ulriksen, pappa til bandmedlem Truls, tilrettelegger og av bandet utnevnt som manager.

Vreng band Moss
Jacob Palmer Kverdokk (Gitar)

Vant publikumspris
Pappaen er også over gjennomsnittet musikkinteressert og synes det er veldig moro at gutta gjør det så bra. Enkelte ganger må foreldrene være med bandet rundt som verger når de skal spille konserter. Noen av konsertene foregår jo på steder hvor det er 18-års grense, og der er det fortsatt en stund til at Vrengt-medlemmene er gamle nok til å komme inn.

– De får massevis av henvendelser om å spille og positive tilbakemeldinger. Jeg synes også det er sterkt at de nå kun spiller låter de har laget selv. I starten var det mest cover, men nå begynner de å få et bra repertoar med egne låter.

Vrengt Band Moss
Eskil Roos Mangrud (tangenter)

Vrengt ble blant annet invitert til å delta på Mossemusikernes Juletrefest på «Tivoli», sammen med et tjuetalls andre band.

– Her kunne publikum stemme på hvilket band de syntes var best og gutta vant. Premien, som var et gavekort på 20.000 kroner hos Stordahl Musikk, kom godt med.

Vrengt band fra Moss
Simon Lee (trommer)

Minner om Raga Rockers
Jan Andre Ulriksen mener også at Vrengt har skapt seg sitt eget lydbilde.

– I norsk musikk synes jeg de kan minne litt om Raga Rockers med noen innslag av de Lillos. Men med innslag av jazz og andre musikksjangre så har de funnet sin egen greie.

Vokalist og gitarist Magnus Rygge ler litt når han hører sammenlikningen med Raga Rockers og de Lillos.

– Vi fem i bandet har hvert vårt favorittband, så hvem vi likner på er det nok ikke enighet om. Men vi møtes vel litt på midten og jeg synes vi har funnet vår egen stil, sier han.

Satser på musikken
Magnus Rygge, Truls Ulriksen og Jakob Palmer Kverndokk har vært venner siden barndommen og spilte sammen i bandet Vox. De går alle også på Bytårnet skole. Etter en pause bestemte de i fjor seg for å starte et nytt band, og de kom i kontakt med amerikanske Simon Lee som går på CIS. Nå satser alle fem på å komme inn på musikklinja på Kirkeparken videregående skole neste skoleår, for det er musikere de vil bli.

– Vi har ambisjoner med musikken og er villige til å se hvor langt vi kan komme. Går det bra så sier vi ikke nei takk til å bli rockestjerner, sier Magnus Rygge.

For tiden øver de i kjelleren hjemme hos Truls Ulriksen to ganger i uka, og litt mer når det er konserter på gang.

– Vi har lyst til å spille inn en demo, og håper også at vi snart har nok gode låter til å lage et album. Ellers så takker vi ja til stort sett alle de spillejobbene vi får, slik at vi får erfaring samtidig som folk blir kjent med oss.

Synger på norsk
Vrengt har så langt kun laget låter med norsk tekst.

– Det ble sånn fordi vi følte at vi ikke var så gode i engelsk. Om vi fortsetter å synge på kun norsk eller om det også blir engelske tekster er ikke noe vi har tatt stilling til, sier vokalist og gitarist Magnus Rygge. De øvrige i bandet er Truls Ulriksen (bass), Eskil Roos Mangrud (tangenter), Simon Lee (trommer) og Jakob Palmer Kverndokk (gitar). Det er også sistnevnte som så langt har skrevet Vrengts låter.

PS! Gutta har to ganger spilt på Festivalen Sins barnefestival. Kanskje er tiden inne til å slippe til Vrengt på hovedfestivalen? Det kunne vært en fin mulighet for Mosserockens fremtid å få presentert seg for et stort lokalt publikum.

Vrengt på Facebook

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelSnart 50 år med møbler
Neste artikelVerketScene: En scene for mangfoldet
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS