Volvo fortsetter sin suksess med nye modeller. Nå er de ute med en helt ny utgave av XC60. Det er bare navnet som er igjen etter at modellen ble lansert i 2008. Dette har blitt en helt ny bil, selv om designet er umiskjennelig Volvo, da først og fremst fronten og hekken har de typiske elementene Volvo etter hvert har blitt kjent for.

Alle vet at Volvo satser sterkt på sikkerhet, og gjentar budskapet om at ingen skal omkomme i en ny Volvo fra år 2020. I nye XC60 lanseres nå tre nye sikkerhetssystemer som skal hindre uhell og skader.

Det ene sikkerhetssystemet er en videreutvikling av filholdersystemet, som hjelper deg dersom du er i ferd med å komme ut av filen din. Ett eksempel: Dersom du ligger i høyre kjørefelt og skal over i det venstre, og der ligger et kjøretøy som er nærmere enn 70 meter, vil Volvoen skjønne at dette ikke er trygt og dermed styre bilen tilbake i høyre fil.

Det neste er en helt ny og forbedret «pilot assist», som er første steg på veien til selvkjørende biler. Dette systemet holder deg i rett fil opp til 130 km/t. Du må riktignok holde hendende på rattet. Dersom du prøver å slippe hendene fra rattet får du etter hvert beskjed om at systemet ikke godtar dette, og vil etter hvert koble ut. I tillegg har du adaptiv cruisekontroll aktivert, og da er det bare å lene seg tilbake og nyte kjøreturen.

Volvo XC60 har så mye sikkerhetsutstyr at det tar en del tid å sette seg inn i alt hva dette innebærer. Et annet eksempel: Dersom bilen skjønner at du sannsynligvis ikke kan unngå å kollidere, tar den rett og slett over styringen. Volvo har gitt all denne intelligente teknologien et navn som lyder «IntelliSafe».

Interiør
Førermiljøet holder en særdeles høy standard, akkurat som i de øvrige modellene de har lansert de tre siste årene. Her er alt hva man behager. Setene er typisk Volvo, med brede, store sitteputer som er justerbare i lengden, gode sidestøtter og gode innstillingsmuligheter. Et høyt, kraftig midtkonsoll prydet med en nydelig girspak av Orrefors®-krystall, tailored-dashbordet med kontrastsømmer samt dekorpaneler av tre og metall er bare noe av det som gjør XC60 til et trivelig sted å være. I midten pryder en stor skjerm på høykant. Her er det bare å sveipe deg fram til det du har bruk for av innstillinger. I baksetet er det god plass, men det er i førersetet man trives best! Konklusjonen er et ryddig, høykvalitets interiør. Rett og slett.

På veien
Kjøreegenskapene er helt utrolige i nye XC60. På dårlige, svingete veier oppfører bilen seg helt annerledes enn forventet. Den er nesten uten krengning, den har solid støyisolering, luftfjæring som gjør at den tar alt av underlag med glans, styrefølelsen er god, du har god sittekomfort og samtidig et lekkert utseende. Da er det vel ikke mye mer å ønske seg.

Bagasjerommet
Selv om batteripakken tar plass, er bagasjerommet på hele 468 liter. Uten den ladbare drivlinjen har du 505 liter. Slår du ned baksetene har du hele 1.395 liter til rådighet.

Fem motoralternativer
Det tilbys to dieselalternativer, D4 og D5, på henholdsvis 190 og 235 hestekrefter. I tillegg til dette kommer bensinalternativene T5 og T6 på henholdsvis 254 og

320 hk. I vår testbil, T8, som er en ladbar hybrid, har denne en kombinasjonseffekt på hele 407 hestekrefter. Uansett hvilken motor du velger, får du 8-trinns automatkasse. Bilen leveres ikke med manuelt gir.
Alle modeller av XC60 er firehjulsdrevne og det innebærer flere forskjellige kjøreprogrammer. I T8-versjonen kan velge mellom firehjulsdrift, økonomi-kjøring, hybrid, Power sporty kjøring og off-road.

Velger du Power-modus, eller sporty kjøring som displayet viser, kan jeg love deg at du må slippe opp høyrebeinet fort, med fartsgrensene vi har her i landet. Her sparker det fort av gårde med 407 illsinte hester under panseret. Den har en oppgitt akselerasjon fra 0-100 km/t på 5,3 sekunder. Volvo er kjent for å lage biler som både er romslige og praktiske. XC60 er intet unntak i så måte.

Volvo XC60 har en innstegspris på kr 649.900.

Del
Foregående artikkel– Cosplay passer for alle aldre
Neste artikelBMX: Stian nekter å gi seg
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS