Moss, Vin, Merlot 2004Vilt kan være så mangt. Elg er ganske mild på smak. Hjort er kraftigere, men enda kraftigere er reinsdyr og rype. Felles for dem alle er at kjøttet er ganske magert.

I mangelen på fett skulle man tro at det ikke var nødvendig med frisk syre eller tydelige garvestoffer i vinen for å renske opp, men tilbehøret er ofte ganske fett. Det er gjerne smør, fløte eller rømme i sausen.

Vi trenger fyldige og smaksrike viner som har frisk syre, men uten alt for mye garvesyre. Det er mye å velge i, og mange sverger nok til en moden bordeaux, en hermitage, en Chateauneuf-du-Pape eller kanskje en Barolo. Denne gangen vil jeg foreslå helt andre viner, en amerikaner, en spanjol fra Priorat eller en chilener. Men vi må ha med en Rhônevin denne gangen også, og valget ble en vin fra Lirac.

Charles Smith Velvet Devil Merlot 2014
Columbia Bay, Washington, USA.
94% Merlot,
3% Cabernet Sauvignon,
2% Malbec,
1% Cabernet Franc.

Middels dyp rød. Preg av røde bær, plomme og noe urter.

Varenr. 9422501 i basisutvalget.
Pris kr. 189.90

Ch. de Ségriès 2013
Sør Rhône, Frankrike.
60% Grenache,
20%Syrah,
10% Carignan,
10% Cinsault.

Mørk rød farge. Preg av mørke bær og krydder.
Varenr. 3133501 i  basisutvalget. Pris kr. 179.90.

Onix Classico 2014
Priorat, Spania.
50% Grenache,
50% Carignan.

Dyp rød farge. Fin frukt, bløt og fin sødme.
Varenr. 457370 i basisutvalget. Pris kr. 169.90.

Viña Leyda Canelo Single Vinyard Syrah 2014
Leyda Valley, Chile.
100% Syrah.

Mørk blårød farge. Preg av mørke bær og krydder. Varenr. 1769701 i basisutvalget. Pris kr. 179.90.

Del
Foregående artikkelVar landets beste i kulestøt
Neste artikelMoss Byrevy skal spre glede fra scenen
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS