Torsk er en mager fisk. Torskekjøttet er ganske sart og har en nøytral smak. Vi drikker hvitvin til all annen fisk, men i Norge er det tradisjon å drikke rødvin til torsk.

Kraftige viner vil overdøve fiskesmaken, så vi må ha en relativt bløt og fruktig vin. Den bør ha en leskende syre og ha nok fruktsødme til å matche tilbehøret. Slike viner finner vi flere steder, men her vil jeg foreslå en Pinot Noir fra California, en blandingsvin fra en meget god vingård i Sør – Afrika som jeg besøkte i 2014 og en Pinot Noir fra New Zealand. For de som foretrekker en hvitvin foreslår jeg en blandingsvin fra Bordeau med mye friskhet, god konsentrasjon og middels syre.

Babock Rødvin til TorskBABCOCK,  SANTA  BARBERA  PINOT  NOIR 2013
California, U.S.A.
100% Pinot Noir. Dyp rød farge. Preg av bringebær og kirsebær.
Varenr. 2896601 i bestillingsutvalget, men finnes i vareutvalget til Rygge vinmonopol.
Pris kr. 179.-

 

Secateurs rødvinA.A. Badenhorst Secateurs Shiras, Grenache, Cinsault 2013.
Swartland, Sør – Afrika.
73 % Shiraz, 13% cinsault, 14% Grenache. Dyp rød farge. Saftig med preg av mørke bær og krydder.
Varenr. 1695601 i basisutvalget.
Pris kr. 161.50.

 

Yealands Pinot Noir 2014
Rødvin Peter Yealands
Marlborough, New Zealand. 100% Pinot Noir.
Middels dyp blårød farge. Fruktig med smak av bær og urter.
Varenr. 988001 i basisutvalget.
Pris kr. 165.-

 


Chateau BonnetChateau 
Bonnet 2014
Bordeaux, Frankrike. 65 % Sauvignon Blanc, 25 % Semillion, 10% Muscadelle.
Middels dyp strågul farge. Fruktig med preg av nesle, sitrus, eple og stikkelsbær.
Varenr. 282501 i basisutvalget.
Pris kr. 129.90.

Del
Foregående artikkelHer er den ukjente norgesmesteren
Neste artikelNATURlig stemning hos Varna Tannlegesenter
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS