Det er høst og tid for å smake på årets lam. Norsk lam er en råvare av aller beste kvalitet. Det er smaksrikt, saftig og det inneholder noe fett. Sammen med krydder, urter og annet tilbehør blir lammekjøttet fullt av smak. Derfor bør lammekjøttet også få følge av smaksrike rødviner.

Vi bør velge en vin med middels til god fylde og ikke minst godt med syre og tanniner så vi får renset opp fettet.

Mange viner passer godt til lam. Denne gangen vil jeg foreslå to viner fra vinfirmaet Weinert i Mendoza i Argentina. Den ene er laget på druen cabernet sauvignon, den andre på en blanding av den argentinske druen  Malbec og de franske druene  Cabernet Sauvignon og Merlot. Videre vil jeg foreslå en fransk vin fra Rhônedalen og en fra Dourodalen i Portugal.

Rødvin til Lam NierpoortNieport Fabelaktig Douro 2012
Douro, Portugal.
20% Tinta Roriz, 20% Touriga Franca, 10% Touriga National, 10%Tinta Barroca, 5% Tinto Cão.
Mørk blårød farge. Preg av modne mørke bær og krydder.
Varenr. 4526901 i basisutvalget.
Pris kr. 139.90.

RødvinTexier Cairanne, Rhône, Frankrike.
80% Grenache, 10% Carignan, 10% Syrah. Dyp rød farge. Preg av mørke bær og krydder, saftig og smaksrik.
Varenr. 948001 i basisutvalget.
Pris kr. 154.90

cairanneCarrascal 2010. Mendoza, Argentina.
40% Malbec, 40% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot.
Dyp rød farge. Preg av mørke bær og tørket frukt.
Varenr. 3240401 i basisutvalget.
Pris kr. 149.90.

Weinert-CabernetWeinert Cabernet Sauvignon 2006.
Mendoza, Argentina. 100% Cabernet Sauvignon.
Orangerød farge. Animalsk og fruktig med innslag av krydder.
Varenr. 2144201 i bestillingsutvalget, men finnes i
vareutvalget til Rygge vinmonopol.
Pris kr. 179.90.

Lam til middag, se denne oppskriften

Del
Foregående artikkelSTELLENBOSCH
Neste artikelVINER TIL KRABBE
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS