Grillet kjøtt kan være ganske utfordrende for vin. Kjøttet er smaksrikt og ofte godt krydret, og det opereres med forskjellige marinader og sauser. I tillegg kommer røykaromaer og svidde stekeskorper.

Ingen viner dekker hele spekteret  av grillmat, men de har noen fellesnevnere. Det trengs både kraft og rikelig fruktsødme. I tillegg til at rødvinene er fruktige, bør de også ha mindre tanninner, for røyksmaken øker tanninfølelsen. Her vil jeg foreslå fire ulike viner som er gode til grillmaten. Det er en vin fra Penedès hvor hoveddelen av druene består av cabernet sauvignon, en zinfandelvin fra California, en Rhônevin med mye grenache i blandingen og en svært rimelig vin fra Mendoza på den argentinske  malbecdrua.

Rødvin Penedès, Spania.Gran Coronas Reserva 2010
Penedès, Spania. 85% Cabernet Sauvignon, 15%Tempranillo.
Dyp rød farge. Preg av modne bær og urter.
Varenr. 177701 i basisutvalget.
Pris kr. 141.90,-

Rød vin California, USARavenswood Napa Valley Zinfandel 2012,
California, USA.
97% Zinfandel, 3% Carignane.
Mørk blårød farge. Preg av mørke bær, plomme og urter.
Varenr. 3291901 i basisutvalget.
Pris kr. 189.90,-

Rødvin Rhône, Frankrike.Ch. de Sègries 2012.
Rhône, Frankrike.
60% Grenache, 20% Syrah, 10% Cinsault, 10% Carignan.
Mørk rød farge. Preg av mørke bær, tørket frukt og krydder.
Varenr. 3133501 i basisutvalget.
Pris kr. 174.90,-

Rødvin Mendoza, Argentina.Alamos Malbec 2014.
Mendoza, Argentina.
85% Malbec, 15% Cabernet Sauvignon.
Mørk blårød farge. Preg av mørke bær med hint av lakris.
Varenr. 4027701 i basisutvalget.
Pris kr. 119.90,-

Del
Foregående artikkelSOMMERVINER
Neste artikelBOBLER TIL 17.MAI
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS