Grillet kjøtt kan være ganske utfordrende for vin. Kjøttet er smaksrikt og ofte godt krydret, og det opereres med forskjellige marinader og sauser. I tillegg kommer røykaromaer og svidde stekeskorper.
Ingen viner dekker hele spekteret av grillmat, men de har noen fellesnevnere. Det trengs både kraft og rikelig fruktsødme. I tillegg til at rødvinene er fruktige, bør de også ha mindre tanninner, for røyksmaken øker tanninfølelsen. Her vil jeg foreslå fire ulike viner som er gode til grillmaten. Det er en vin fra Penedès hvor hoveddelen av druene består av cabernet sauvignon, en zinfandelvin fra California, en Rhônevin med mye grenache i blandingen og en svært rimelig vin fra Mendoza på den argentinske malbecdrua.
Gran Coronas Reserva 2010
Penedès, Spania. 85% Cabernet Sauvignon, 15%Tempranillo.
Dyp rød farge. Preg av modne bær og urter.
Varenr. 177701 i basisutvalget.
Pris kr. 141.90,-
Ravenswood Napa Valley Zinfandel 2012,
California, USA.
97% Zinfandel, 3% Carignane.
Mørk blårød farge. Preg av mørke bær, plomme og urter.
Varenr. 3291901 i basisutvalget.
Pris kr. 189.90,-
Ch. de Sègries 2012.
Rhône, Frankrike.
60% Grenache, 20% Syrah, 10% Cinsault, 10% Carignan.
Mørk rød farge. Preg av mørke bær, tørket frukt og krydder.
Varenr. 3133501 i basisutvalget.
Pris kr. 174.90,-
Alamos Malbec 2014.
Mendoza, Argentina.
85% Malbec, 15% Cabernet Sauvignon.
Mørk blårød farge. Preg av mørke bær med hint av lakris.
Varenr. 4027701 i basisutvalget.
Pris kr. 119.90,-