Vin Chablis

Fisk og skalldyr gir generelt lette retter med sarte smaksnyanser, noe som krever drikke med tilsvarende egenskaper. Fylden i mat og drikke bør balanseres, slik at den ene parten ikke overdøver den andre.

Skalldyr har et visst salt preg, derfor må vi unngå viner med mye eikepreg. Sjømat har litt ulike egenskaper, og generelt kan vi si at jo søtere og saltere maten smaker, desto fruktigere kan vinen være. Er sjømaten mindre søt og salt, kan fruktigheten i vinen være mer dempet.

Til blåskjell er en muscadet å foretrekke, til østers ville jeg valgt en chablis og kanskje en tysk riesling til reker. Og hvorfor ikke prøve den spanske albarinodruen eller alvarinho som den heter på portugisisk.

Men en god tørr hvitvin blir sjelden feil når vi skal velge drikke til sjømat, og denne gangen vil jeg foreslå en pouilly fumè fra Loire, en chablis, en vin fra Abruzzo på pecorinodruen og et nytt bekjentskap, en vin på assyrtikodruen fra den greske øya Santorino.

Vin flaske AssyrtikoAssyrtiko by Gaia Wild Ferment 2014
Santorino, Hellas. 100% Assyrtiko.
Lys gulgrønn farge.
Preg av moden frukt og sitrus.
Varenr. 9869201 i basisutvalget.
Pris kr. 171.50.

 

Vin fra frankrikeJean Pabiot Domaine des Fines Caillottes Pouilly Fumè 2013.
Loire, Frankrike.100% Sauvignon Blanc.
Middels dyp strågul farge.
Preg av nesle, stikkelsbær og tropisk frukt.
Varenr. 1502101 i basisutvalget.
Pris kr. 184.30.

Del
Foregående artikkelPersonlig, koselig og moderne
Neste artikelSTELLENBOSCH
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS