Tidligere samlet folk på frimerker, nå samler de på veteranbiler. Verdiøkningen på gamle biler er enorm, noe eier Espen Olsen ved Porsche Center Son har merket.

– Spesielt de siste tre-fire årene har prisene eksplodert. Mye henger sammen med usikkerheten som var på børsen. I stedet for å sette penger i fond gikk investorer sammen og investerte i gamle biler. For mange har dette vært veldig god butikk, sier Espen Olsen.

Fra 1,1 til 3 millioner
På finn.no ble det nylig solgt en Porsche 911 til 1,2 millioner kroner.
– Prisen på denne bilen hadde nok en prisøkning på cirka 50 prosent i løpet av få år. Dermed var det en god investering for tidligere eier.

Det mest ekstreme tilfellet av prisvekst som Espen Olsen kommer på hadde Porsche Center Son i sommer.

– Da solgte vi en Porsche 911 RS-modell for tre millioner kroner. Tidligere eier kjøpte denne bilen for ni år siden.

Da var prisen 1,1 million kroner. Jo mer sjelden en bil er, jo mer attraktiv er den for samlere, og høyere blir prisen. Denne bilen er det ikke produsert så mange av, og i Norge er det høyst tre-fire eksemplarer.

Tror toppen er nådd
Porsche Center-eieren understreker at dette er et ekstremt tilfelle av prisøkning.
– Vi har ikke noen nøyaktige tall på hvor høy prisøkningen har vært, men jeg vil tro at prisene generelt ligger femti prosent høyere i dag enn for tre år siden. Det vil si at en Porsche du betalte 300.000 kroner for i 2013 kan gi 450.000 kroner tilbake i dag.

Espen Olsen tror ikke prisøkningen vil vedvare. – Porsche lå fram til 2012-2013 stabilt i pris. I sammenheng med usikkerheten i finansverdenen så begynte investorer å kjøpe veteranbiler. Vi kan bare snakke for Porsche, men vi har jo registrert at prisene har hatt tilsvarende økning på Ferrari og andre sportsbiler også. Nå tror jeg vi har nådd toppen og vel så det, og at prisene vil stabilisere seg der de er i dag.

100 Porscher i året
Han merker også at etterspørselen har roet seg noe. – For et års tid siden var det helt texas. Da rakk vi knapt nok å legge biler ut for salg før vi ble nedringt. Bilene ligger litt lenger ute for salg nå. Noe skyldes nok årstiden, for vi merker størst trykk om våren og sommeren, men det henger nok også sammen med at prisveksten har bremset, sier Espen Olsen, eier av Porsche Center Son som i løpet av et år selger cirka 100 klassiske Porscher.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelCoworkingspace Moss: Lager fellesskap for småbedrifter
Neste artikelKokosboller på gammelt vis
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS