Verket Scene er i ferd med å få en viktig betydning. Ikke bare for byens kulturliv, men som arena for alt fra bisettelser til konferanser. Haakon Sæther, som jobber nesten halv stilling med å skape aktiviteter på Verket Scene, forteller at det til høsten blir et omfattende konsertprogram.

Parkteatret er for tiden stengt på grunn av en omfattende oppussing og rehabilitering. I mellomtiden vil byens kulturliv i enda større grad benytte Samfunnshuset, Arena, Moss kirke og andre lokaliteter i og rundt Moss sentrum. Verket scene vil også få en stadig større betydning i årene som kommer.

Arenaen som byen har manglet
– Men vi skal ikke bli noe nytt Parkteatret. Vi skal snarere utfylle det tomrommet som har vært, og være den arenaen regionen ikke har hatt fra før. Blant annet så kan vi som eneste sted ha konserter og andre arrangementer med et ståpublikum på opptil 700 mennesker. Lokalenes fleksibilitet gjør også mulighetene mange. Blant annet vil vi bli en ettertraktet arena for konferanser, sier Håkon Sæther.

Sammen med Lars Petter Brynildsen, Ole Waage og Vi Piratas ved Morten Heiberg leier og drifter han lokalene av Höegh Eiendom AS som står bak den enorme utbyggingen av det tidligere Peterson-området.

– Vi har et svært godt samarbeidsforhold til Höegh Eiendom AS, selv om vi betaler husleie som en hvilken som helst annen leietaker. På grunn av utgiftene så er vi hele tiden nødt til å skape aktiviteter og sørge for at leietakere vil bruke oss. Men det tar selvsagt tid å bygge opp en ny scene, selv om vi så langt er veldig fornøyd med responsen.

Gleder seg til ny bru
Før sommeren vil den nye gangbrua over Mosseelva være klar til bruk. Ei gangbru som vil knytte Verket  mye tettere sammen med Moss sentrum. Med den nye brua vil Verket bli en forlengelse av gågata.
–  Vi har store forventninger til gangbrua. Den vil gjøre oss lettere tilgjengelige fra sentrum. Vi tror dette vil bidra til både mer utleie og flere mennesker på arrangementene her.

Stort spenn av arrangementer
Allsidigheten har vært stor av leietakere på Verket Scene. – Her har det vært ølfestival, bursdagsfeiringer, bryllup, bisettelser, teater, musikaler, show og konserter både med lokale og landskjente aktører. Siden lokalet er relativt ribbet i utgangspunktet så er det rom og muligheter for det meste.

Programmet over arrangementer så langt i 2018 har allerede vært tett. Før påske var det teatergruppa APPLAUS som fylte lokalene med flere forestillinger av «The Addams Family».  Like etter påske var populære Julie Bergan innom med sin turne og i denne uka var Lars Saabye Christensen med flere innom med showet «Buicken» hvor publikum fikk doser av både poesi, jazz, rock, blues og litt alvor.

Konfirmasjon og kino
I tiden fram mot sommeren blir det også flere store og små arrangementer. Blant annet skal det også i år arrangeres gratis utekino i Verket, og barneforestillingen vil bli holdt inne på Verket Scene.

– Det aller første arrangementet blir Verkt Roots Rock, som vi håper å få til to ganger i året. 21. april spiller både Norwegian Wood og Ogden Rythm & Blues. De har for øvrig også med seg Groovy Horns. På dette arrangementet blir Ole Jacob Lindberg konfransier og quizmaster, mens Brith Bakken slår opp lavvoen bak i lokalet for servering av mat og drikke.

– Vi skal i år også være arena for den humanistiske konfirmasjonen i Moss. Et arrangement som tidligere har vært i Parkteatret. Og for å vise mangfoldet så kan jeg nevne at vi i månedskiftet april/mai skal ha en stor technofest her. Og 9. mai blir det Oscar Torp forestilling med tittelen «Bra barnearbeider til statsminister».

– Utover høsten vil vi også trappe opp aktiviteten når det gjelder egne arrangementer. Da har vi booket en rekke av landets mest kjente artister og band, som de Lillos, Vamp, Åge Alexandersen og Eva Weel Skram for å nevne noen. Flere store navn er også mer eller mindre spikret uten at jeg offentliggjøre dem nå.

Produsenter
I tillegg til å arrangere eller leie ut i byens største kulturlokale så kommer også gjengen bak Verket Scene til å produsere oppsetninger.

– Blant annet skal vi produsere et one-man-show med Ole Jacob Lindberg. Showet, som heter «Bare Ole Jacob» skal ikke spilles her, men være et sommershow i bakgården hos Skarre Øl og Mat. Som du ser så er det ikke noe i veien med fleksibiliteten, smiler Haakon Sæther.

Del
Foregående artikkelEn VRENGT suksess
Neste artikelEn god start for kafeen på Røed
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS