Varmepumpene går for fullt rundt i Mossedistriktet nå under kulda. Men enkelte har fått seg en kostbar og kald overraskelse når husets eneste varmekilde brått har stoppet opp.

– En kan spare seg for ubehaget med hyppig service, sier Lars A. Korssund ved VVTeknikk AS og VVParts AS.

Korssund forteller at vedlikehold og service er atskillig billigere enn reparasjoner.  – En god serviceavtale med leverandøren av varmepumpa kan redusere energikostnadene med tusenvis av kroner. Service forebygger skader på anlegget og sørger for en effektiv og økonomisk drift. Dessuten slipper man også den ubehagelige overraskelsen at varmepumpa brått stopper midt i den verste kuldeperioden, sier Lars A. Korssund.

Han jobber i VVTeknikk AS og VVParts AS som holder til på Bredsand. VVParts AS er grossisten, mens VVTeknikk AS driver med service og installeringer av blant annet varmepumper men også andre energikilder som for eksempel oljebrennere for både fossil olje og bioolje, brennere med ved.

Korssund understreker at service ikke koster penger, fordi innsparingen på energibruken mer enn veier opp for prisen på servicen.

– Driftsfeil på varmepumpa kan føre til et unødvendig høyt energiforbruk, og skulle du være så uheldig at varmegjenvinneren i ventilasjonsanlegget ryker så vil i følge Enova byggets energiforbruk øke med opptil 75 prosent. For å sikre at varme- kulde- eller ventilasjonsanlegget har maksimal energiutbyttelse er det viktig med jevnlig service og vedlikehold.

– En årlig service på for eksempel varmeanlegget vil redusere energiforbruket med fem til ti prosent. Dersom en regner på det så vil man raskt se at service ikke koster penger men heller sparer deg for utgifter. Lars A. Korssund forteller at jevnlig vedlikehold også er nødvendig av hensyn til brannsikkerhet og byggforskrifter og ikke minst for inneklimaet for de som oppholder seg i bygget.

– Dessuten forlenges varmepumpens eller anleggets levetid dersom den tekniske standarden wer god.

Det finnes ulike typer serviceavtaler
– VVTeknikk AS tilbyr avtaler for alt fra nærings- og industribygg, kommunale bygg, borettslag og private boliger. Vi tilbyr alt fra jevnlig filterbytte til behovsstyrte avtaler. Det er også mulig å få avtaler med fast pris slik at man har kontroll på kostnaden. I avtalene ligger også garanti om kort responstid dersom uhellet er ute.

– I tillegg til serviceavtale med leverandøren av varmepumpa så er det også en del ting huseieren selv kan gjøre. Les brukerveiledningen nøye for der står hva man selv kan gjøre og hva man bør ha profesjonell hjelp til, sier Korssund.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelFastelavn boller oppskrift og hvorfor
Neste artikelDykking: En spennende verden under vann
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS