«Nå drar det seg til!» BBFs utsendte fikk som eneste kvinnelig innslag lov til å følge 15 karer i et utdrikningslag som hadde tatt turen til Våler Kick-offsenter . Kommentarene sitter løst og det er generelt meget god stemning blant gutta denne lørdag formiddagen. Det er svette glis under hjelmen, og mye testosteron blant gjengen, i det de skal opp i klatreparken som er første post på programmet.

Paintball Våler Aktivitet Senter Sikkerhet er nesten før velkommen, sier  daglig leder Ole Paulshus, som på ni år har bygd opp Våler aktivitetspark til en bedrift som huser ca 250 utdrikningslag i året, i tillegg til diverse bursdagsfeiringer og firmafester. På en lørdag i juni er det ikke unormalt å ha opptil 16 bookinger her, og da er det godt jeg har mange ansatte å ta av. Vi trenger å være godt bemannet, og vi er alltid en eller flere ansatte med på de ulike arrangementene.

Artig jobb
Det som er artig med den jobben her er å møte så mange ulike typer mennesker. Man må være glad i folk, for å si det sånn, for her kommer alle slags typer, sier Paulshus. «Her er det ikke noe parkett, vi har aktivitetstilbud for folk flest, og det tror jeg manKlatring i trær i Vålerge setter pris på.»

Den vordende brudgom Lasse Aaberg, fra Våler har ingenting imot å tilbringe noen timer høyt og lavt, og lurer på om det kanskje er litt tidlig å ta av seg til «baris». Det er lett å se at gjengen koser seg, og en av gutta prøver å filme seg selv i det han fester kroken på klatreutstyret til en liten taubane og setter utfor. Det ender sånn passe bra, med beina opp og hodet ned, og journalisten står på behørlig avstand og puster lettet ut i det beina når bakken.

Mann mot mann
Denne formiddagen er det kun det mannlige kjønn som er representert ved kickoff sKlatring i trærenteret, men Paulshus forteller at det i løpet av et år er omtrent likt fordelt, med kanskje en liten overvekt av menn.

Det er en mer dempet stemning  i det gutta skal videre til neste post som er paintball. Med røde og blå dresser samles de for å få nødvendig info før det fyres løs. Nå er det alvor, ingen tvil om det, og instruktøren sier at det aller viktigste redskapet er kommunikasjon. «Snakk med hverandre, det er da kampene vinnes», sier han, men gutta er allerede forsvunnet hvert til sitt, og er mer enn klare til å starte kampen.  Her gjelder det å ikke bli truffet tenker journalisten og finner en plass bak nærmeste tre, for ikke å ende opp med å se ut som et malerskrin når kampene er over. Noen av deltakerne rekker hånden i været, noe som betyr at gamet er over for deres del, og de finner plassen tilbake til startområdet.

Paintball og høydeparken er de mest populære aktivitetene forteller Paulshus, som i tillegg kan by på både taubane/zipline, rodeo og sumobryting.

Vi har Østfolds lengste zip-line, på hele 207 meter. Det gir et skikkelig kick avslutter Paulshus før han fester hjelmen og svinger seg en tur til ære for fotografen.

Tekst og foto; Kristin Emilie Gudbrandsen

Del
Foregående artikkelSmarte ideer og smarte løsninger
Neste artikelEasyLifte: Trim i trygge omgivelser
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS