Ulfven i Fossen 20, i Møllebyen i Moss som utgangspunkt selger Vibeke Mork Sandersen og Ole-Petter Mork Sandersen håndlagde fliser og enkelte interiørprodukter til hele Norge. Firmanavnet Ulfven AS har sin bakgrunn i sveitservillaen ekteparet har bosatt seg i midt i Rygges herregårdslandskap.

Ulfven historie startet i 2010, som følge av at ekteparet Vibeke og Ole-Petter Mork Sandersen selv drev med oppussing. Verken Vibeke Mork Sandersen eller Ole-Petter Sandersen har noen utdannelse eller bakgrunn innen interiør eller design. Vibeke er utdannet markedsfører med spesielt fokus på internasjonal handel, mens Ole-Petter er utdannet innen journalistikk og kommunikasjon.

Er fra Rygge
– Jeg er selv fra Rygge, og kom over et fantastisk hus ute i Rygges herregårdslandskap. Ole-Petter ble med for å se på huset og vi begge falt fullstendig for huset. I forbindelse med oppussingen så fikk vi inspirasjon til å finne på noe selv, sier Vibeke Mork Sandersen.

Moss Ulfven fliser De ble enige om at de selv kunne starte med import av håndlagde fliser av høy kvalitet og i 2010 var de i gang.

– Vi startet i det små, og etter hvert ble det såpass mye å gjøre at jeg sa opp jobben for å jobbe heltid. I 2012 dannet vi selskapet Ulfven AS og sakte men sikkert ble det veldig mye å gjøre.

Flere tøffe år
Ole-Petter Mork Sandersen hadde fortsatt fulltids jobb utenom Ulfven AS.
– Det var lønnen min vi levde av, for det var ikke mulig å ta ut lønn fra firmaet den første tiden. Men en dag så fikk jeg beskjed av Vibeke om at det var for mye å gjøre for en person, og da sa jeg opp jobben for å jobbe fulltid med flisene jeg også, forteller han.

De forteller at det har vært flere tøffe år.

– Det koster mye både i penger og innsats å starte et firma som dette. Etter at jeg sa opp jobben så levde vi lenge på en halv butikkmedarbeiderlønn hver oss. Sakte men sikkert har ting utviklet seg, og nå kan vi senke skuldrene og ta ut normalt lønn begge to. Vi har til og med kunnet ansatte en person, smiler de.

Moss Ulfven fliserRestaurant Ro
Ulfven AS har både privatkunder, prosjektkunder og hylleplass hos to store kjeder.

– Vi har nå over 40 forhandlere, deriblant hele Flisekompaniet-kjeden. De har et visst utvalg av flisene vi importerer. I tillegg er vi inne i en god del butikker i Fargerike-kjeden, deriblant de to butikkene i Moss. Vi jobber også mye med prosjekter, som restauranter og hoteller. Restaurant Ro i Vingparken er en av restaurantene vi har levert spesiallagde fliser til, og av hoteller kan vi nevne Hotel Union i Øye og Tuddal Høyfjellshotell.

Ulfven har to showrom
Ulfven AS har showrommet i Fossen 20 i Moss samt showrom i Drammensveien 130 i Oslo. I lokalene i Oslo holder interiørdesigner Sandra Fongen til. Begge steder er åpne etter avtaler, når noen tar kontakt. Kunder er også velkomne til showrommet i Moss når ekteparet er tilstede.

I de tidligere lokalene til Løien Lys i Møllebyen i Moss holder Ulfven AS til.

Mer inspirasjon her

– Vi falt for disse lokalene allerede lenge før vi selv fikk leie dem, mens Løten Lys fortsatt holdt til her. Den gang hadde vi ingen tanker om at vi selv skulle stå her nå med virksomhet i lokalene, smiler de to gründerne.

Moss Ulfven fliser«Hver gang vi møtes»
Ulfven AS importerer flisene fra Spania, Marokko, Vietnam og Italia. Det dreier seg om fliser laget av sement, marmor, terracotta og zellige.

– Felles for flisene er at de er laget for hånd og har mønstre som er kunstverk i seg selv. En del fliser er mønstre laget på fabrikkene, andre mønstre utvikler vi selv.

Markedsføringen av Ulfven AS foregår i stor grad digitalt.
– Blant annet jobber vi mye med bloggere, og en av de vi har levert flis til er bloggeren Fotballfrue som pusser opp en utrolig flott sveitservilla i Sarpsborg. Ellers så har vi vært så heldige at produktene våre har blitt profilert på TV i programmer som «Eventyrlig oppussing» og i flere sesonger av «Hver gang vi møtes» hvor vi har levert fliser til kjøkkenet på Vestre Kjærnes gård i Våler.

Navnevalget
Navnet på firmaet er inspirert av huset de kjøpte i Rygge i 2007.
– Huset vårt heter også Ulfven etter en av de tidligere eierne. Sveitservillaen ble satt opp på begynnelsen av 1900-tallet,men den eldste grunnmuren som fortsatt finnes under huset er datert så langt tilbake som 1700-tallet. Huset har inspirert oss veldig og vi syntes derfor at Ulfven var et fint navn da vi skulle etablere oss med firma.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelTil topps med mattebok
Neste artikelSamler frivilige lag og foreninger i et «hus»
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS