Salgssjef Terje Sunnvoll ved Toyota Østfold & Follo AS avdeling Moss er stolt over selgerkorpset sitt som trolig er landets ferskeste når det gjelder bilsalg. En gjeng med fire relativt ferske bilselgere som på kort tid har blitt svært så dyktige til å selge bil. – Denne gjengen avliver mytene om bilselgere, smiler salgssjefen.

Terje Sunnvoll forteller at salget går strykende hos den lokale Toyota-forhandleren ved Kvaenkrysset.

– Vi selger godt for tiden både av brukte og nye biler, og så langt i 2018 ligger vi veldig godt an. Det morsomme er at suksessen oppnås med en gjeng selgere som er ferske i bilbransjen og hvor alle egentlig har sin bakgrunn fra andre bransjer, sier salgssjefen.

Fire «ferskinger»
Selgerne ved Toyota Østfold & Follo AS avdeling Moss er i alderen 24-43 år. Sunnvoll forteller at veteranen blant de fire er Marius Sanderød.

– Marius har vært her i fem og et halvt år, noe som heller ikke er veldig lenge. Han kom til oss etter å ha jobbet i taktekkerbransjen. Tim Ha startet her for tre og et halvt år siden. Han jobbet tidligere med Jeløy Dekk AS. Erik Hangaard, som har vært her i to år kommer fra databransjen, mens den ferskeste er Christian Hiep Nguyen som startet i fjor høst etter å ha jobbet med elektronikk hos Lefdal.

Moral og gode verdier viktigst
Terje Sunnvoll er lei av myten mange har skapt seg om at bilselgere er et eget folkeslag.
– Jeg regner med at de fire gutta som utgjør salgsavdelingen vår avliver disse mytene. Da jeg ansatte dem så var moral og gode verdier de tingene jeg først og fremst så etter. Hvilken bakgrunn de hadde tilla jeg mindre betydning. Og er er veldig fornøyd med de valgene jeg gjorde. Jeg har truffet veldig bra med ansettelsene, for alle fire har innfridd til fulle. 

Han innrømmer at interesse for bil og kunnskap også er viktig. – Interessen har de alle fire, men de er ikke utpreget bilnerder. De kan selvsagt så mye om bil at de kan gi kundene gode og riktige råd. Men som sagt så er det moralen som  betyr mest. Kundene skal vite at de kan stole på disse gutta.

Selger mange biler
Salgssjefen forteller at Toyota Østfold & Follo AS avdeling Moss har hatt et stabilt antall selgere de siste årene.

  Vi forsøkte oss med tre selgere en periode, men det ble for hektisk så fire selgere er det optimale for oss. Salget går også strykende, og nitti prosent av bilene som ruller ut av butikken er hybrider. Dette fordi Toyota i alle år har vært ledende på hybridteknologien etter 25 og 30 års erfaring. 

I tillegg er det gledelig at også salget av Pro Ace går for fullt. Det tok riktignok litt tid før varebilkundene aksepterte etterfølgeren til populære Hi Ace, men nå selger vi godt av Pro Ace, sier Sunnvoll. 

Del
Foregående artikkelLeter etter flere utbyggingsområder
Neste artikelTilbyr sommeraktiviteter for 6500 barn og unge
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS