3. desember spiller Sarpsborg 08 cupfinale mot Lillestrøm. Det er stor sjanse for at en av dem som er i aksjon foran et fullsatt Ullevål stadion, er Tobias Heintz fra Moss. Unggutten som har hatt sitt store gjennombrudd hos 08 i år, gleder seg vanvittig til det som trolig blir karrierens høydepunkt.

19 år gamle Tobias Heintz fra Moss har tatt et stort steg som fotballspiller denne sesongen. Mossedistriktets kanskje største fotballtalent har vært innpå i de aller fleste av medaljejagende Sarpsborg 08 sine seriekamper. I fem-seks av kampene har mossingen vært med fra start, og i høst har han stjålet overskriftene og fotball-Norges oppmerksomhet med både storspill og viktige scoringer.

  Drømmer om cupgull
– Det har gått veldig bra i år. Jeg har hatt to vintre hvor jeg har bygd opp fysikk og muskelmasse med totalt seks til åtte kilo og vært skadefri i oppkjøringen til denne sesongen. Det har blitt mange kamper på A-laget og flere mål, i tillegg til at vi har spilt oss helt fram til cupfinalen. Sjansen for at jeg får spille på Ullevål, er stor, enten det er fra start eller som innbytter, og det vil i så fall være en opplevelse for livet. En cupfinale er det største vi som fotballspillere i Norge kan være med på, og skulle vi attpåtil klare å hente hjem historiens første tittel til Sarpsborg 08, blir det veldig stort, smiler Tobias Heitz.

Han debuterte i Eliteserien i fjor sommer med et fem minutters innhopp mot Lillestrøm foran et fullsatt Sarpsborg stadion.

– Blodpumpa banket fort da. Det var et veldig spesielt øyeblikk. Ekstra spesielt var det at jeg scoret to mål hjemme mot Lillestrøm i år, et år etter debuten.

Spesiell kamp på Melløs
Sarpsborg 08 har imponert på alle måter i år. Laget kjemper om sølvet i serien og har tatt seg hele veien til cupfinalen hvor de blir favoritter mot nettopp Lillestrøm. Det største hinderet på veien mot Ullevål var faktisk mot Moss på Melløs i 2. runde, der laget vant 2-1 etter i perioder å ha vært under press av Moss. I denne kampen fikk Tobias Heintz vist seg fram for Mosse-publikummet, blant annet med å stå bak Sarpsborgs første scoring.

– Det var veldig spesielt på flere måter. Jeg var i Moss FK fram til 13 års alder, hadde de beste spillerne i klubben som mine store helter og var ballgutt ved flere anledninger men hadde aldri spilt på hovedmatta på Melløs selv, smiler han.

Kunne vært i utlandet
Heintz bestemte seg tidlig for gi alt for en fotballkarriere.
– Derfor har jeg hele tiden ønsket å ha et tilbud på et høyere lag enn det jeg aldersmessig skulle være på, for å bygge opp fysikk og tempo. Da Moss FK ikke kunne gi meg det som 13-åring, gikk jeg til Sprint. Der fikk jeg som første års guttespiller være med juniorlaget, før jeg ble tatt opp i A-stallen like før jeg fylte 15 år. Det ble en del kamper både fra start og som innbytter før Sarpsborg 08 kom på banen.

Mossingens fotballtalent ble lagt merke til av flere enn Sarpsborg 08.
– Valget sto mellom 08, et godt tilbud fra en svensk klubb og Sheffield United i England. Mens mange unge norske fotballspillere tar skrittet ut i Europa raskt, syntes jeg som 15-åring at det var for tidlig. Jeg mente det riktige var å prestere her hjemme i tryggere omgivelser før en tar neste skritt.

Mer muskler
Tobias Heintz har alltid vært et stort fotballtalent og har vært fast inventar på både G17, 18 og 19-landslagene.
– Teknisk har jeg alltid holdt mål, men tempomessig og fysisk har jeg hatt mye å gå på. De to siste vintrene har jeg lagt mer vekt på fysisk trening uten at det skulle gå ut over fysikk og tempo. I løpet av disse årene har jeg lagt på meg seks til åtte kilo muskler, noe som kommer godt med, sier den 173 centimeter høye og 69 kilo tunge midtbanespilleren.

Proff-ambisjoner
Tobias Heintz har nå flyttet til Sarpsborg hvor han deler leilighet med supertalentet Krepin Diatta fra Senegal som en rekke av Europas toppklubber sikler etter. Det snakkes om en overgang til en storklubb verdt flere titalls millioner kroner. Tobias Heintz er sikker på at han ikke får beholde «samboeren» så lenge.

– I fotball skjer ting fort, og jeg er sikker på at det ikke går lenge før Krepin er i en storklubb. Selv har jeg kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2019-sesongen og har ikke noe annet fokus enn å gjøre det best mulig her. Men jeg håper selvsagt at jeg etter hvert også får sjansen i utlandet.

Heintz er nå for gammel for G19-landslaget. Neste skritt er U21-landslaget hvor blant annet Martin Ødegård spiller.
– Det hadde selvsagt vært morsomt å få være med der, men det er ikke noe jeg tenker så veldig mye på. Jeg har imidlertid hørt at landslagsledelsen følger meg, og skulle det komme beskjed om et uttak, tar jeg det som en bonus.

Som en stor familie
19-åringen fra Moss skryter av Sarpsborg 08 som klubb.
–  Vi er som en stor familie. Klubben har et stort team som tar vare på oss, og miljøet blant oss spillere er utrolig godt. Vi er en gjeng som vanker mye sammen på fritiden, og det hender stadig at klubben har fellesaktiviteter for hele spillergruppa. 08 skal også ha skryt for at klubben er flinke med unge spillere, og at de gir unge lokale talenter en sjanse.

Tobias Heintz satser nå for fullt som fotballspiller, etter at han gikk ut videregående skole i vår.
– Jeg vurderte å studere ved siden av men ble frarådet det. Nå har jeg fullt fokus på fotballen. I sesongen vil det si fem treningsøkter med ball i uka, i tillegg til et par dager i uka med styrketrening. Men de fleste av oss er så seriøse at vi trener i snitt to ganger om dagen.

Del
Foregående artikkelNye Renault Koleos; -Tøff og sportslig
Neste artikel– Cosplay passer for alle aldre
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS