Volkswagen Tiguan er blitt en suksess verden over, men før lanseringen for omkring to år siden innså VW at SUVen kanskje var litt liten for det amerikanske  markedet, og dermed åpenbarte det seg en større Tiguan på bilutstillingen i Detroit i 2017. Denne modellen ble også raskt etterspurt i verden forøvrig, og i  Europa ble den titulert som Tiguan Allspace.

Allspace er 21,5 centimeter lengre enn vanlige Tiguan, og akselavstanden er økt med 10,9 centimeter. Volumøkningen har primært sett blitt øremerket et større bagasjevolum, og som nå er like stort som på de gamle familiebussene. Taklinjen har blitt noe rettere enn på vanlige Tiguan, noe vi synes gjør bilen enda penere å se på.

Når vi bruker bilen som en fem-seter finnes det uendelig med plass der bak. Allspace kan skilte med bagasjeromplass på hele 700 liter, og det er faktisk så dypt at man kan få problemer med å nå aller lengst inn uten at man må løfte opp det ene kneet lengst bak for å nå fram.

Og selv om den tredje stolraden er på plass, er det enda plass til noen vesker helt bakerst, eller sagt på en annen måte har du 230 liter til disposisjon.

 

For å komme enklere inn og ut til den tredje stolraden kan du trekke fram andre stolrad hele 18 cm fra bakerste posisjon, men fremdeles er de bakerste seter, som også hos andre syv-setere etter vårt skjønn for barn. Totalt sett måler bilen 4,70 meter, og det er kompakt til å være en syvseters SUV.

Allspace har to utstyrsnivåer, Businessline og Highline. Businessline finnes kun på dieselutgaven med 150 hk, mens Highline er standardutstyr på alle de andre motoralternativene. Det betyr blant annet at du har Easy Open med Easy Close Keyless Access og sensorstyrt elektrisk åpning/lukking av bakluke.

Allspace opplevdes som svært behagelig å kjøre. Solid og komfortabel og med en støydemping som var svært god. Vi finner oss fort til rette bak rattet. God sittekomfort og med god oversikt til instrumentering. Vi kan velge mellom fem kjøreprofiler, Normal, Eco, Sport, Comfort eller Individual. Sitteposisjonen for oss bak rattet er noe lavere sammenlignet med andre SUVér. Interiøret virker solid og gjennomført.

Vår testbil var utstyrt med en dieselmotor på 190 hk og en syvtrinns DSG automatkasse. Vi kjenner fra før til den gode DSG-kassen, og det var heller ikke noe unntak fra regelen denne gang. Godt med krefter gjør at du kan trekke campingvogner eller hengere på inntil 2,5 tonn på de største motorene.  Volkswagen gir deg som vanlig mange motoralternativer. Foruten vår dieselutgave på 190 hk, kan du også få dieselvarianter på 150 hk og 240 hk, samt bensinvarianter på 180 hk og 220 hk. Nå venter vi på en ladbar hybridversjon, og kjenner vi VW-konsernet rett er det nok ikke alt for lenge til at en slik også dukker opp.

Sikkerheten er vel ivaretatt. Den dynamiske fjernlysreguleringen tilpasser seg optimalt til trafikksituasjonen. Systemet gir fleksibel belysning av veibanen, slik at du kan kjøre med fjernlysene på hele tiden uten å blende møtende trafikk. Veibanen lyses dermed opp på en betydelig bedre måte.

Lane Assist kjørefeltassistent forhindrer også at man utilsiktet forlater kjørefeltet. Som ekstrautstyr kan du få Park Assist parkeringsassistent som automatisk styrer deg inn i parkeringsluker og Side Assist feltskifteassistent som gjør det tryggere for deg å skifte kjørefelt.

Tiguan Allspace koster fra kr. 549.500. Da får du en 5-seter med dieselversjonen på 150 hk. Velger du en 7-seter må du legge på drøye 15.000 kroner. Vår utgave med 190 hk starter på  599.000 kroner. Mange velger å ta med noen ekstra utstyrspakker slik at prisen stiger med drøye 50.000 kroner.

Av konkurrenter finnes det både dyrere og rimeligere alternativer. Den største konkurrenten finner du kanskje hos den samme forhandleren, nemlig Skoda Kodjac.

FAKTA
Volkswagen Tiguan Allspace 2,0 TDI 4×4 DSG Highline
Lengde: 470 cm
Bredde: 183 cm
Høyde: 167 cm
Vekt: 1770 kg
Motor: 2,0 liter diesel
Effekt: 190 hk/400 Nm
Toppfart: 210 km/t
0-100 km/t: 8,6 sek
Forbruk blandet kjøring: 0,59 l/mil
CO2: 153 g/km
Pris fra: 599.000 (7-seter)

Del
Foregående artikkelKraftfull SUV med elegante linjer
Neste artikelBredspektret billiv på Jeløy
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS