Parkeringsplassen ved golfbanen på Evje er smekk full av biler. Nå er det kanskje slik at  folk kommer i hver sin bil, men det er tilnærmet kø ved det første utslaget for å innta gressteppet til Moss & Rygge Golfklubb. Hvert 10. minutt forsvinner 4 baller i bue mot nord og fornøyde vandrer spillerne etter – om litt skal den vesle hvite ballen få seg en ny luftetur.

– I disse dager selger vi mye golfutstyr. Etter en lang vinteren uten å få lekt seg med ball og køller er det mange som er skikkelig vårkåte, ler Dagfinn Johnsen bak disken i proshopen på golfbanen.

Butikken bugner av godsaker for en entusiast, og Johnsen pakker ned alt fra baller  og køller til golfklær i alle varianter. Det er sol og varme på Evje i dag og mange benytter seg av dette for å få de første strålende på vinterhvite legger. – Golf er jo egentlig mye hyggeliggere i shorts. Med varmen tyter golferne fram fra hulene sine og da er det moro å drive golfbane.

De aller fleste som kommer innom kan nesten ikke vente med å komme seg til hull 1, sette en pegg ned i bakken – gå 18 hull og en snau mil i jakten på det perfekte golfslaget.
Golfbanen på Evje har vært åpen siden 7. april, og er blant dem som åpner aller tidligst på denne kanten av landet. Og til tross for mange frostnetter i april fremstår banen i svært så god stand.

– Vi er veldig godt fornøyd. De fleste banene nord for oss åpner først i disse dager, fortsetter Johnsen og viser oss bilder fra hjemmesiden til en bane som ligger en times tid unna, og som fikk 10 cm snø bare for et par uker siden.

– Tror de ventet litt med å åpne, ler Jørgen Hillås da han får se bildet. Det er ganske fortvilet når åpning er planlagt og det bare er å sette flaggene ned i bakken. Masse forventningsfulle medlemmer – og så snør det? Men vi bor i Norge og vi «slåss» mot naturen de fleste ukene i året.

Jørgen er klubbens nye headpro – eller hovedtrener som det vel kalles i de fleste andre idretter. Jørgen er 31 år og kommer fra Drøbak hvor han mer eller mindre har jobbet med golf siden han var guttunge. Begynte som ballplukker – tok trenerutdannelse og har vært assistent pro i årevis.

– Jeg trives veldig godt i Rygge så langt, bekrefter han og legger til at han ikke nølte lenge da daglig leder på Evje ringte og spurte om han var interessert i å kjøre en halvtime sørover for å ta over ansvaret for provirksomheten i Moss & Rygge GK.

– Jeg visste at det er mange gode juniorer her og det er jo veldig gøy å få være med på å løfte dem enda et hakk høyere på rankingen. Et helt klart mål for oss må være å gå til topps i NM Lag for juniorer i Stavanger i slutten av juni – og jeg mener definitivt at vi har en god mulighet til vinne hele greia, fortsetter han før han setter kursen mot treningsfeltet for å undervise en gruppe spillere som har et brennende ønske om å klare å få ballen enda høyere opp i lufta og enda lenger fremover mot flagget.

Moss & Rygge Golfklubb har i skrivende stund ca. 1030 medlemmer, hvorav ca. 900 er over 30 år.  640 av dem er sogar over 50 år, og den eldste aktive er på vei mot sin 95
fødselsdag. Men de har plass til flere – mange flere – og ønsker seg medlemmer i alle aldre. For noen ytterst få kan det bli billetten til en innbringende jobb for fremtiden, men for de fleste blir det en aktivitet man kan holde på med gjennom hele livet.

To av medlemmene i klubben – Marianne Skarpnord og Richard Green – spiller på det absolutte toppnivå i verden hvor det handler om haugevis med Euro eller Dollar for de aller beste. Marianne er til og med kvalifisert til å spille OL i Rio for Norge. Richard er egentlig fra Australia og der er det et par andre som er rangert litt bedre.

– De driver en helt annen idrett enn oss andre, mener Jørgen og forteller at mange kan spille kjemperunder når det spilles for moro skyld, mens de aller fleste faller fort igjennom når dette spillet skal holde til å forsvare et levebrød.

– Hullet blir veldig mye mindre når det handler om en halv million kroner!

Klubben har satt i gang med forskjellige trenings-grupper allerede under Jørgens kyndige ledelse og helgen 7. og 8. mai klemte de til med det første VTG kurset – det som tidligere ble kalt for Grønt Kort Kurs. Før i tida var det eksamener og greier for å bli godkjent som golfspiller, men nå har det blitt lempet en del på kravene.

– Kursene går gjennom en helg – med start på lørdager kl. 10.00 – og når du går hjem søndag ettermiddag er du i praksis kvalifisert for å spille golf på banen, sier Jørgen.

– Selv om du sover deg gjennom hele greia?
– Egentlig ja, men det er jo ikke særlig smart. Og skal man ha glede av golfspillet så er det jo smart å «følge med i timen» og trene litt. Og – så må man være medlem i en golfklubb for å kunne spille på golfbaner rundt i verden, og da håper jo vi at så mange som mulig velger klubben vår, avslutter Jørgen Hillås og forsvinner mot «pitching green» for å vise et medlem hvordan han skal bli bedre til å chippe?!?

Så har du lyst til å prøve deg på golfsporten virker det fornuftig å ta en tur på kurs til Jørgen på Evje. Da har du sjanse til å lære deg dette forunderlige spillet og får sikkert også vite hva «pitching» og «chipping» og masse andre rare uttrykk egentlig betyr.

Golf ser gøy ut – ja det må det forresten være når golfere fyller opp en svær parkeringsplass så tidlig på formidda’n.

Del
Foregående artikkelFredrik Thoring: Seniormegleren
Neste artikelDonald tegner fra Son
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS