Den gylne 2002-årgangen

Moss Tennisklubb

0
914
Ine Pedersen, Jacob Krefting og Jonathan Berling utgjør den gylne 2002-årgangen i Moss Tennisklubb. De er alle tre blant landets største talenter. Foto Jørn Mortensen

Merk dere navnene Jacob Krefting, Jonathan Berling og Ine Pedersen. De tre utgjør Moss Tennisklubbs gylne 2002-årgang, og samtlige kan komme så langt de selv vil som tennisspillere dersom utviklingen fortsetter i samme tempo.

Etter en meget overbevisende vintersesong er det nå stor spenning i Moss Tennisklubb foran utendørssesongen. I tillegg til en flott bredde har klubben nå flere talenter som kommer til å sette sitt preg på turneringer rundt omkring i landet. Og de tre aller største talentene er alle født i 2002.

– Det er helt unikt at en så liten klubb som Moss Tennisklubb får fram tre så store talenter i den samme årsklassen. Samtlige satser knallhardt og er blant de beste i sine klasser. Alle tre har da også NM-titler på merittlisten, sier Ole Conrad Reier, hovedtrener i Moss Tennisklubb.

Kan komme langt
Hvor langt de tre kan komme som tennisspillere avhenger av mange ting. – Først og fremst avhenger det jo i hvor mye de tre legger i tennisen i årene som kommer. Både Jonathan Berling og Jacob Krefting har det som skal til tennisteknisk og er allerede på god vei til å bli tennisspillere. Ine Pedersen er også et kjempetalent, men har slitt en del med skader. Tennismessig er hun et av de største talentene jeg har sett, men det er viktig at hun får på plass det fysiske og holder seg skadefri.

– Samtlige tre kan bli så gode de vil. Mye handler om hvor mye de er villige til å satse og at de har tålmodighet. For det tar stadig lengre tid før spillere slår seg inn i toppen i seniorklassen. Et eksempel er topp-100 listen blant menn, hvor gjennomsnittsalderen nå er 27 år, og den samme tendensen ser vi også blant damene. Det er stadig sjeldnere vi ser tenårings-stjerneskuddene helt i toppen. Årsaken er at det i topptennis kreves stadig bedre fysikk, og det tar tid å få den på plass. Til gjengjeld så viser det seg også at spillerne holder på mye lengre enn før.

På idrettslinja
Til høsten skal alle de tre talentene til Moss Tennisklubb starte på idrettslinjen på Kirkeparken videregående skole. Trener Ole Conrad Reier er ikke i tvil om at det vil være positivt for tennissatsingen deres.

– Det avhenger selvsagt av hvor mye de ønsker å satse på skolen og hvor mye tid de får til å trene. I dag bruker alle de tre veldig mye tid på tennisen. Selv om vi legger opp til en variert belastning med roligere uker så kan det i de mest hektiske ukene bli mellom 20 og 30 timer tennis inkludert turneringer i helgene.

– Etter videregående skole er det flere muligheter. Norske spillere velger ofte den trygge løsningen med å kombinere enten jobb og videre utdanning med tennis, men for mange er tiden inne til å ta sjansen og kaste seg ut i en tilværelse som heltidsspiller. Når det gjelder kombinasjonen utdanning/tennis så er college i USA en god løsning. Der får man både en utdannelse og svært god oppfølging sportslig.

God vintersesong
Jacob Krefting, Jonathan Berling og Ine Pedersen har alle gjort det så bra i vintersesongen at det er all grunn til å ha store forventninger til det de tre vil prestere utendørs i sommer. Jacob Krefting har blant annet vunnet Norgescup U19 på hjemmeb ane og sammen med klubbkamerat Jonathan Berling ble han også norgesmester i double i U16. I single ble Krefting slått ut i kvartfinalen, mens Berling kom seg helt til finalen hvor det ble tap. De to mossingene ble for øvrig også norgesmestere i 14-års klassen for to år siden.

Ine Pedersen var useedet i NM etter langvarige skadeproblemer og lite turneringsspill. Likevel tok hun seg helt til kvartfinalen blant jentene etter blant annet å ha slått spilleren som var tredjeseedet i NM.

Tore Kubberød Tekst
Jørn Mortensen Foto

Del
Foregående artikkelEt skattkammer av lokalhistorie
Neste artikelSporty opplevelse
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS