I september i fjor flyttet Camilla Fjeldhaug tilbake til Moss etter flere år i København. Med seg hadde hun sin danske samboer Henrik Uldahl. Umiddelbart startet  paret å lære mossinger tango. Hver tirsdag er det fyrrig dans i Chrystiegården i Storgaten 20.

Camilla Fjeldhaug forteller at hun og samboeren har vært lidenskapelig opptatt av tango i en årrekke.

– Jeg har holdt på med dansen i over ti år, mens Henrik har danset tango i minst 15 år. I København var det et stort tangomiljø, og nå håper jeg vi klarer å skape noe liknende her i Moss. Vi flyttet hit i september i fjor, og allerede måneden etter var vi i gang med det første kurset, smiler hun og forteller at samboerparet også traff hverandre gjennom dansen. Nærmere bestemt på en tangofestival i Stockholm.

Vil skape tangomiljø
Mossekvinnen synes de har fått en god start på tangokursene. – På det første kurset fikk vi etter hvert åtte deltakende par. Jeg synes det var overraskende bra. Siden nyttår har vi hatt nye kurs for både nybegynnere og viderekomne, med bra deltakelse. Det tar ofte litt tid å skape noe nytt, men jeg synes vi har fått en veldig god start.

Tangoentusiastene håper at de som går kursene blir like glade i tango som dem selv.

– Det var et tangomiljø i Moss for noen år siden, og det håper vi å gjenskape. Vi håper derfor at de som gjennomfører kursene fortsetter å danse tango slik vi blir en stor gruppe som kan samles til dans med jevne mellomrom. I tillegg til kursene vil vi nemlig også invitere til rene dansekvelder uten instruksjon. Men de som deltar på kurs må gjerne også fortsette med det, for innen tango blir man nemlig aldri fullt utlært. Henrik og jeg som har danset i så mange år tar også privattimer innimellom for å utvikle oss ytterligere. Samtidig er det fullt mulig å ha glede av tango på sitt eget nivå, uten at man har ambisjoner om å bli noe bedre.

Ikke konkurransedans
Nå inviterer Camilla Fjeldhaug og Henrik Uldaghl til nye kurs for både nybegynnere og viderekomne. Kursene starter tirsdag 13. mars i Chrystiegården i Storgaten 20. Kurslederne oppfordrer alle danseglade som er nysgjerrige på hva tango er om å ta en tur innom.

– Dette kan være et godt tilbud til alle som er glade i dans uansett alder. Jeg vil understreke at det er mange former for tango, og det vi underviser er ikke den tangoen som man kan se i konkurranser, hvor alt er basert på koreografi. Vi har fokus på en argentinsk form for tango, hvor nærvær, kontakt og improvisasjon er viktige stikkord.

Ta kontakt
De som er nysgjerrige på om tangokursene er noe for dem kan kontakte Camilla Fjeldhaug. Enten på telefon 484 05 175 eller mail: camilla.fjeldhaug@hotmail.com. Camilla Fjeldhaug har også en hjemmeside hvor det ligger informasjon: camilonga.dk.

Kursene starter tirsdag 13. mars og går over åtte uker. Nybegynnerkurset starter klokken 17.45, mens kurset for viderekomne starter klokken 19.30.

Del
Foregående artikkelHjelper bostedsløse i Oslo
Neste artikelStil og tradisjon i Møbelgalleriet
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS