Stamsaas; Nå er ikke Ford nybegynnere på dette områder. Explorer har i mange år stort sett rullet på amerikanske veier, men med en stor og stilig Edge mener de nå å ha truffet det europeiske markedet. Fabrikken leverer Edge med to størrelser på motoren og med to utstyrsnivåer. Begge motorene er 2.0 liter Duratorq-maskiner med henholdsvis 180 hk og 210 hk. Begge leveres med manuell girkasse og automat, og er firehjulsdrevne utgaver. Utstyrsnivåene er Titanium og Sport, hvorav sistnevnte er den mest eksklusive.

Stamsaas: Med sitt ytre design mener vi Edge har truffet nordmenns syn på hvordan en SUV bør se ut. Rene og relativt tidløse linjer er med på å gi modellen et elegant utseende, og så er den også tøff, helt klart blant de mest barske i klassen.

Her selges det Ford Edge

Ford ønsker med sin utgave å ta opp kampen med premium-modeller som Volvo XC60 og Audi Q5. Det oser av plass i Edge. Med en bakkeklaring på 20 cm sitter du litt høyere, og med dette får du også en bedre oversikt.

Med en lengde på 481 centimeter, en bredde på 193 centimeter og en høyde på 170 centimeter gir utgaven deg god plass som fører og som medpassasjer. Rikelig med benplass både foran og bak, og med god høyde under taket. Bagasjerommet er på 600 liter, og i tillegg praktisk utformet. Åpningen og lukkingen av bakluken i Edge er enkelt, også når du har mye å bære på. Med en enkel fotbevegelse under den bakre støtfangeren åpner luken seg automatisk.

Les mer om Ford Edge

Edge Sport er ellers også svært velutstyrt. Standard er Sony navigasjon med Sync 2 og 8 tommers berøringssjerm, samt Premium Sound System. Sync 3 er forresten på markedet om kort tid. I tillegg får du ryggekamera, parkeringssensorer foran og bak, konstantfartsholder med «intelligent» hastighetsbegrenser, adaptiv styring, sportslig oppsett på fjæring, filskiftevarsler med filskiftassistanse og nødbremssystemet Active City Stop som gjenkjenner og stopper for fotgjengere. Bilen leveres også med 20 tommers aluminiumsfelger.

På komfortsiden er bilen utstyrt med nøkkelfritt system, som tidligere nevnt automatisk bakluke, oppvarmet frontrute og ratt, og aktiv støykontroll.

Sport-utgaven har også sporty styling som firkantet dekor på enderørene samt lakkert frontfanger, bakfanger og sidelist.

Edge oppførte seg meget bra på veien og hadde totalt sett meget gode kjøreegenskaper. Edge er en stor bil, men vi merket ingen duving som vi ellers gjør på store amerikanske biler. Den var også lett å manøvrere i et trangere miljø  som for eksempel små bygater.  En liten elektromotor i rattstammen hjelper til med manøvreringer i små hastigheter samt en parkeringsassistent som styrer deg på plass ved lukeparkering mens du betjener pedalene.

Edge var også bemerkelsesverdig støysvak. Vi har vel sjelden, om aldri hatt så lett for å prate med baksetepassasjer i en bil, selv i relativt høye hastigheter.  Laminerte vinduer foran, en ekstra dørlist i fremre kant av bakdøren, samt aktiv støydemping som baserer seg på samme teknologi som støydempende hodetelefoner er med på å gjøre dette mulig. Bilen har blant annet tre mikrofoner i taket som oppfatter forstyrrende lyder fra motoren, og forutser normale lyder som motor- og vindstøy. Deretter reagerer de på uønskede lyder før de blir generert.

Med en så stor bil og stor motor blir ikke Edge blant de rimeligste hva angår drivstofforbruk. Fabrikken har oppgitt 0,58 liter pr mil ved blandet kjøring.

Den rimeligste utgaven, Ford Edge Titanium med sekstrinns manuell girkasse og 180 hk, starter på 613.000.  Sports-utgaven med automatkasse og 210 hk starter på 670.000,-

Stamsaas Moss
Ford Edge Sport 4 AWD

Lengde: 481 cm
Bredde: 193 cm
Høyde: 169 cm
Bagasjerom: 602l/1842l
Vekt: 1949 kg
Slagvolum: 2143 ccm
Effekt: 210 hk
Dreiemoment: 450 Nm
0-100 km/t: 9,4 sek
Toppfart: 210 km/t
Forbruk blandet kjøring: 0,58l/mil
CO2-utslipp: 149 g/km

Del
Foregående artikkelMoss Byleksikon: Et lokalt oppslagsverk på nett
Neste artikelMange kjendiser spiller på lag med Harald
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS