Nytt år betyr også nyttårsforsetter, og for mange gjelder det å begynne eller fortsette med trening. Hos Spenst er januar-rushet godt i gang, til glede for både medlemmer og ansatte.

– Vi blir ikke sjokkert når mossingene inntar Spenst, vi ser de samme tendensene hvert eneste år, og januar er jo julaften for treningssentere generelt. Hos oss betyr dette fulle timer og fullt beredskap av ansatte, noe vi ser på som positivt, sier daglig leder Thomas Solberg. Uansett hvilken grunn man har for å komme i gang med treningen vil vi gjøre vi det vi kan for å bistå både gamle og nye medlemmer. Nå som vinteren er her for fullt og vi har hatt en kuldeperiode ser vi at mange synes det er godt å komme innendørs for en treningsøkt. Timeplanen vår er fortsatt variert med gode tilbud og med topp motiverte instruktører kan jeg garantere en god opplevelse, sier han.

Fokus på løping
– Noen endringer på timeplanen i det nye året? –  Vi har generelt fokus på løping og i høst har vi hatt konkurranse blant våre medlemmer om å vinne en tur til New York for å løpe maraton. Spenst-kjeden har fått tilgang på 150 startnummer, og det er altså en gylden mulighet for løpsinterssserte til å hive seg med. Selv stiller jeg til start for første gang, smiler han. Vi har satt opp ekstra løpetrening med intervaller og vil utover våren også kjøre løpegrupper ute. Christian-Frederik løpet i august, som vi for øvrig har overtatt arrangementsansvaret for, og New York maraton i november kan være et mål for enkelte. Ellers kjører vi fortsatt de faste gruppetimene våre, vi vet at det fungerer og medlemmene våre kommer.

Tett oppfølging
Spenst har åtte personlige trenere på huset og merker stor pågang fra sine medlemmer. Anne Mollat har benyttet personlig trener i perioder over flere år og er meget fornøyd; det handler både om å lære riktig teknikk på øvelsene og bli pushet litt ekstra. Jeg har et eget opplegg med egentrening ved siden av og benytter også gruppetimer i sal. Jeg har nylig hatt en kne-operasjon og det er fint å få hjelp til oppbygging og det gir helt klart inspirasjon og motivasjon, sier hun. Nina Einander Jordfald har jobbet som instruktør og personlig trener i 18 år, de siste 15 årene ved Spenst i Moss.

– Hvem benytter seg av PT?
– Det er et bredt spekter og vi har folk i alle mulige kategorier, sier hun. Noen er travle i hverdagen og tar seg bare tid til trening med PT og vil da ha kvalitet en til to ganger i uken. Andre føler seg usikre og trenger veiledning og er ikke så vant med treningssenter. Det viktige er at man ikke skal føle at man må være trent eller i god form for å benytte seg av en personlig trener. Det er snarere tvert i mot, hit kan man komme akkurat slik man er. Jeg vil alltid foreta en grundig kartlegging på forhånd slik at jeg blir kjent med kunden og vi sammen kan sette opp mål for treningen. Generelt vil jeg si at pågangen har blitt større de senere årene for å benytte PT, folk bruker mer penger på seg selv, og heldigvis er det mange som investerer i helse og trening. Personlig trener har i grunn blitt kvitt ”jåle-stempelet” sitt, og det synes jeg er bra, sier hun.

– Hvordan er fordelingen mellom menn og kvinner?
– Det er helt klart flest damer, og det gjenspeiler senteret generelt, hvor fordelingen er ca 70% prosent damer og 30% menn. Menn kjøper gjerne gavekort til damene sine, og er litt tregere med å komme i gang selv, selvsagt gjelder ikke dette alle, smiler hun. Trening handler mye om rutiner, vi har alltid et januar-rush her på senteret, men jeg synes jevnt over det er en økende tendens til at folk trener hele året. En av mine kunder har jeg faktisk trent en til to ganger i uka over fjorten år.

– Hvordan er treningen lagt opp?
– flere og flere godt voksne ønsker å trene styrke og kjernemuskulaturen og da er slyngetrening et godt alternativ i tillegg til vekter. Spennet er stort på hva folk ønsker å trene og både yoga, balansetrening og stretching er populært. Oppbygning etter skader, for eksempel nakke og skuldre er det mange som ønsker, og vektreduksjon og kostholdsveiledning er også noe vi tilbyr. Det viktigste er å tilpasse treningen etter den enkeltes ønsker og behov, avslutter Nina.

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelNå er vi komplette
Neste artikelFSC: Trening og trivsel
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS