Det har vært mye spennende som har foregått innenfor veggene til House of Foundation siden etableringen for seks år siden. Og det er mye mer i vente.

Mennesker har kommet til underveis og det har tatt lang tid å få etablert det vi nå har. Driften av huset er hovedsakelig basert på frivillig arbeid, og målet nå er å knytte en og en halv fast stilling til stedet, sier daglig leder Martin M. Sørhaug. I løpet av 2015 går alle støtteordningene ut, men vi har søknader inne både til kommunen og til Norsk Kulturråd, og vi er selvsagt veldig spente på avgjørelsen. Selv jobber han i halv stilling på galleri F15 og med festivalprosjektet «Audiatur» i Bergen, sistnevnte kan han styre mye fra sitt «hjemmekontor» på House of foundation. – Dette er en veldig fin arbeidsplass, her er ro og bevegelse på samme tid. Etter seks år har vi fått solid fotfeste i byen både når det gjelder kunst, litteratur og musikk. Nå er tiden inne for å satse enda mer, sier han.

– Hva er planene fremover?
– Vi ser tydelig at dette er et eventsted, men vi ønsker blant annett å gjøre huset enda mer tilgjengelig ved å ha ettermiddagsåpent hver dag og kveldsåpent torsdag, fredag og lørdag. Publikumsflyten i møllebyen er veldig bestemt, folk skal enten på kafé, kino eller biblioteket. Vi ønsker å være et sted der blant annet ungdom kan stikke innom etter skoletid og ha et generelt tilbud på kveldstid. Vi satser til og med på søndagsåpent og ser for oss å skape enda mere liv i denne delen av byen.

Mer enn kaffe og bok
En god kaffe og en god bok er en uslåelig kombinasjon, nå ønsker vi å utvide tilbudet ved å servere mat i tillegg og har fått med oss nye, unge krefter på laget. Vi har fått en kokk i hus som er i ferd med å utarbeide en meny med både lunsjretter og catering. Vi kan ta disse stegene for vi har fått kompetansen inn, og vi gleder oss til å kunne tilby våre besøkende smakfulle retter fremover, sier Martin.

– Andre planer?
– Ja, absolutt. Planene er å øke aktivitetsnivået med enda flere konserter, flere litteraturarrangementer og filmkvelder. Et eget klubbkonsept er også under bearbeidelse, vi vil skape noe som gjør at enda flere kan gå ut på kveldstid og vi har et håp om at flere vil føle seg hjemme her. Det er et veldig hyggelig sted å være!

Faste arrangementer
Våre prestisjeprosjekter er Møllebyen litteraturfestival, som går av stabelen neste gang i 2017. Vi har hatt egen barnefestival her, en stor suksess som vi ønsker å gjenta og faste  barnearrangementer en gang i måneden er også under planlegging.

Ellers er utstillingsvirksomhet en definerende faktor ved stedet, vi har atelier i andre etage tilhørende huset med faste som leier hos oss. Og så må vi ikke glemme vårt eget forlag som allerede har gitt ut 30 bøker. I løpet av de to neste årene ventes 32 nye utgivelser. Vi får mye positive tilbakemeldinger, og det er morsomt å jobbe med illustrasjoner og vektlegge de gode fortellingene og samspillet mellom disse, sier han.

Vi driver også nettbokhandel og sender ut til kunder hovedsakelig i Norge, Sverige og Danmark. At  det foregår mye aktivitet på huset er det ingen tvil om, og nå gleder vi oss til fortsettelsen, avslutter Martin.

Alle arrangementer ligger på House of Foundation sin hjemmeside eller på facebook.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

Del
Foregående artikkelEasyLifte: Trim i trygge omgivelser
Neste artikelVINER TIL VILT
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS