Skalldyrkassa til Son Brygge og Fiskebutikk har blitt en virkelig salgsvinner. Fra fjern og nær strømmer kundene til den lille butikken i havna i Son. – Den største utfordringen er å skaffe nok råvarer, smiler medeier og daglig leder Ketil Lundem-Meisler.

I et lite lokale sentralt i havna i Son sentrum holder Son Brygge og Fiskebutikk. I tillegg til fiskedisken har forretningen også uteservering hvor det er trangt om plassen på gode sommerdager. Her serveres godt drikke og nydelige retter basert på sjømat.
Eventyrlig salg
Men den store suksessen er uten tvil skalldyrkassa som fås i forskjellige størrelser basert på antall personer som skal spise. Ketil Lundem-Meisler, som selv er fra fiskeparadiset Røst, forteller at skalldyrkassa har betydd veldig mye for butikken.
– Da vi startet opp her i 2014 så var det et par år siden den forrige eieren ga seg. Det tar tid å bygge opp noe igjen og hente kundene tilbake. Vi måtte starte på null. Året etter fikk vi ideen om å sette sammen en skalldyrkasse med det meste av hva havet har å by på av skalldyr til en OK pris. Det ble raskt en suksess, og etterspørselen har bare fortsatt å øke.
– Jeg har ingen tall på hvor mange skalldyrkasser vi selger over en bestemt periode, men på en lørdag så kan det være bestilling på kanskje 50 kasser. Det skal en del råvarer til for så mange kunder, for vi vil jo også at det skal være rikelig med mat i kassene. Selv om vi etter hvert har fått gode rutiner i å pakke kassene så tar det jo også tid.
Fiskemottak
Så stor har etterspørselen blitt at Son Brygge og Fiskebutikk enkelte ganger har en utfordring med å skaffe alle råvarene.
– Salget er selvsagt størst på sommeren, mens tilgangen på råvarer er best på høst og vinter. Om sommeren er det ikke like mye reker og sjøkreps. Men foreløpig har vi klart å levere til alle som har ønsket. Vi oppfordrer imidlertid de som skal bestille om å være tidlig ute. Skal man ha skalldyrkasse i helga så bør bestillingen senest skje på torsdag.
Son Brygge og Fiskebutikk har god tilgang på råvarer. Stedet er nemlig fiskemottak for Fjordfisk.
– Det betyr at båter leverer på brygga hos oss. Vi plukker så ut det vi vil ha og sender resten videre til Fjordfisk. Når det gjelder reker så har vi en lokal reketråler som forsyner oss med ferske og flotte reker.
Kunder kommer langveisfra
Ketil Lundem-Meisler forteller at standardkassene lages for fire, seks eller åtte personer.
– Men vi lager også tallerkener for færre personer og kasser for større selskaper. Alle som vil nyte skalldyr skal selvsagt få sjansen til det.
Det er ikke bare kunder fra Son og omegn som kjøper skalldyrkassene til Son Brygge og Fiskebutikk.
– Vi har mange langveisfarende kunder. Det kommer folk fra hele Østlandet. Vi har folk innom fra Halden i sør til Lillestrøm i nord. Mange som har hytte sørover svipper innom oss på veien til hytta. Andre tar med seg skalldyr til hytta på fjellet. Vi har til og med kunder fra Hvaler, hvor en skulle tro beboerne har god tilgang på skalldyr og annen fiskemat.
Facebookgruppe
Det er facebook og jungeltelegrafen som har sørget for at kundene strømmer til butikken.
– Vi har brukt veldig lite ressurser på markedsføring, men vi har en facebookgruppe som har utrolig mange følgere. I tillegg snakker kundene våre varmt om oss til sine venner og bekjente, og bedre markedsføring enn jungeltelefrafen kan en ikke få.
Tore Kubberød (tekst og foto)
Del
Foregående artikkel250 år med Refsnes Gods
Neste artikelAlltid full fart hos Mors
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS