Daglig leder Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum har følgende oppfordring til innbyggerne i Moss: 

– Fortell folk hvor fint vi har det, og vis gjestene deres det dere mener er fint med byen vår. Vi har mye å være stolte av.
Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum jobber med å skape aktivitet i Moss, både ved at tomme butikklokaler fylles opp, og for at det skal skje ting i sentrum som trekker folk dit.
– Jeg håper det blir en sommer hvor både byens innbyggere, besøkende og turister trekker mot Moss sentrum og sørger for at det blir folksomt, sier hun.
Moss i Sentrum jobber ikke aktivt direkte mot turistene.
– Men jeg tenker at byens 32.000 innbyggere kan være markedsførere og ypperlige turistverter. Fortell folk dere kjenner rundt omkring i landet og verden, om hvor fint vi har det her, og ta dem med på omvisninger når dere får besøk. Bedre reklame enn at byens egne innbyggere snakker varmt om byen de bor i, kan en ikke få.
Kristin Utakleiv mener det er mye å vise fram og mye å være stolte av.
– Moss har massevis av flotte bygninger, vi har Møllebyen som er unik, og området langs kanalen hvor man kan spise, drikke eller bare gå tur mens man ser på båtlivet. Det er heller ikke mange byer som har en så flott badestrand nært til sentrum eller muligheter for både bading og padleturer i vakre Vansjø. I Nesparken kan man leie både kajakker og kanoer, slik at alle har muligheten til lange, deilige turer i vakre omgivelser oppover i Vansjø.
Eller hva med en rundtur i Nesparken? Selv stopper jeg der stadig på vei til jobb om morgenen for å ta en liten runde i den vakre parken mens gresset fortsatt er duggfriskt og sola på vei opp.
– Moss har også mange flotte spisesteder hvor man kan nyte god mat, godt drikke og flott sommervær på uteserveringen. Det er mange steder å sette seg ned og nyte sommeren, både i sentrum og litt utenfor bykjernen.
Hun mener at det er noen steder som er et absolutt must dersom man får utenbys besøk.
– Man er nødt til å ta med seg gjestene sine til Søndre Jeløy og Alby, både for å besøke Galleri F15, men også like mye for den vakre naturen. Ellers er sommeren synonymt med strandvær, og det er ikke mange byer i Norge som har like mange flotte strender. Det fine er at man kan velge strand etter hvilken vei det blåser, og det er alltid mulig å finne et sted som er i le for vinden.
Kristin Utakleiv kommer heller ikke utenom den nye lekeplassen ved Moss kirke.
– Lekeplassen er så absolutt noe vi kan være stolte av. Den er et eldorado for både små og større barn. Lekeplassen har også mange sitteplasser hvor foreldre og andre voksne kan kose seg med mat, drikke og hyggelig prat mens barna boltrer seg.
Daglig leder i Moss i Sentrum håper stadig flere av dem som kommer med Bastøfergene, tar toget eller kjører gjennom distriktet på E6, stopper opp i Moss.
– Det kan alle byens innbyggere bidra til ved å framsnakke byen. Når det er sagt, så har vi allerede en viss turisme her. Vi har Larkollen hvor både hotellgjester og campingfolk i tusentall bruker Moss. I tillegg har vi Nes Camping på Jeløya og godt belegg på byens hoteller. Men vi tar gjerne imot enda flere, smiler hun.
Tore Kubberød (tekst og foto)
Del
Foregående artikkelAlltid full fart hos Mors
Neste artikel30 år med festuke i badebyen
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS