Med sjømat på grillen får du saftig og spennende mat, og et hav av variasjonsmuligheter – bokstavelig talt.

Kok opp godt med vann slik at det vil dekke krabbene når de skal kokes.

Reker, blåskjell, krabber og kamskjellIkke ta oppi for mange om gangen. Om du har mange krabber kok litt om gangen. Krabbene skal dø så fort som muligi, ikke langpines.

Ha i godt med salt, og gjerne en skvett med sitronsaft. Det blir godt. Noen sverger også til dill. Dillsmaken er selvsagt god, mens andre liker dette ikke.

La krabbene trekke lett i en 15 minutters tid. Dette er selvsagt avhengig av størrelsen. Ta de ut av den varme kraften og legg de på en tallerken med skallet ned.

Avkjøles godt før du spiser de.

Blåskjell er fantastisk sommermat, men du har kanskje ikke tenkt på at det kan tilberedes på grill?  Blåskjell og hjerteskjell kan pakkes i folie, sammen med for eksempel urtesmør og hvitløk, og legges rett på grillristen. Bare lær deg teknikken på å brette til en ildfast form av aluminiumsfolie. Om du har en åpen dyp panne som en bruker til å grille grønnsaker i, kan du bare dekke den med folie.

Sjømat_jeløy_2Kamskjell er et sært produkt som ikke skal ha mye varme.

Varm litt godt smør og stekeolje i en panne. Salte de litt før du legger de i pannen.

La de steke i 1 minutt på hver side, ikke mer. Du kan selvsagt ødelegge de ved å steke de lenger. Da blir de seige og gummiaktig. Press fersk limejuice over før servering.

Schampi er i utgangspunktet navnet på sjøkreps. De fleste naboland bruker dette ordet for sjøkrepes. I Norge

derimot kaller vi stillehavsreker/tigerreker for schampi.

Jeg vet ikke hvorfor det har blitt slik, men vi er jo litt

anderledesland på mange ting.

Danskene kaller det forøvrig for jomfruhummer.

De skal heller ikke ha for mye varme. Jeg vil si det samme som kamskjell. Dette er også avhengig av størrelsen. Når du kjøper Schampi, se etter de som er store. De heter 16/20.

De blir best. Serveres med diverse sauser f.eks Sweet thai chilli saus, men også med peanøttsaus som heter Satay.

Del
Foregående artikkelGurus – gammel historie i nytt funskjonelt design
Neste artikelFlyvåpnets historiske skvadron
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS