Moss Pistolklubb ble stiftet i 1953 og er den fjerde største pistolklubben i landet. Med ca 90 aktive medlemmer, der yngstemann er 17, og den eldste er 89 år, foregår det aktivitet nesten hver eneste dag året rundt.

– Det går mange mennesker forbi her daglig, som ikke vet at vi finnes og som heller ikke aner at vi holder til i tilfluktsrommet i Skoggata, sier formann i klubben Anders Christiansen.

– Vi har et aktivt miljø, og et stort aldersspenn, men gjennomsnittet ligger nok på ca 55-60 år. Vi har såpass gode forhold både til trening og konkurranser, at lokalene våre er kjent både i Norge og langt utover landegrensene. Det kommer utøvere langveisfra for å både trene med oss og delta i konkurranser, og det synes vi selvfølgelig er stas. Her har vi alt som trengs av plass og utstyr, lokalene er perfekt for formålet rett og slett, sier Anders. Selv har han vært medlem av klubben siden han var 16 år, og har nå en plass på landslaget.

Vi har flere landslagsutøvere i klubben, og så må vi selvfølgelig nevne Hilde Nakling fra Ski, som ble verdensmester i dynamisk sportsskyting i 2014, sier han. Moss Pistolklubb er en av de få pistolklubbene i landet som er medlem av alle forbund som i dag har håndvåpen på sine programmer. I denne sammenheng vil vi fremheve at klubben også har rifleskyting på sitt program, sier han.

Stor aktivitet
– Noen av aktivitetene er mer populære enn andre og dette gjenspeiler seg selvfølgelig også i aktivitetsnivået generelt. Våre mest aktive grupper er DSS (Dynamisk Sportsskyting) og ISSF (felt og bane). Er du ny og ønsker å starte med pistolskyting, må du først gjennomgå et sikkerhetskurs, hvorpå du blir opptatt som prøvemedlem. Etter bestått prøveperiode, blir man tatt opp som fullverdig medlem, og får anledning til å søke politiet om erverv av eget våpen, sier Anders.

Samholdet er viktig
– Hvorfor pistolskyting?
– Det er mange grunner til det, men først og fremst vil jeg nevne samholdet og det sosiale. Her møtes vi flere ganger i uka, og det dannes etterhvert tette bånd. Et annet viktig moment er selvsagt konkurranser. Selv om flere av oss her er på landslaget, er vi konkurrenter på banen. Det er mye som skjer fremover, og først ut er nordisk mesterskap i juni. Så er det  flere internasjonale turneringer, og VM arrangeres i 2017. Det er mye å se fram til, og mye å trene mot, avslutter Anders.

Tekst: Kristin Gudbrandsen
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelMed blikk for boksing
Neste artikelWrestling: «Tommy P» leker med de store wrestling atletene
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS