Bolig Enøk, eid av Glava, kan planlegge hvordan en bolig kan bli mer energieffektiv, ut i fra boligtype, ønsker og lommebok. Men det finnes ikke bare én lykkeoppskrift, ifølge energirådgiver Helge Aschjem.

Tak, panel, gulv, vegger og vinduer har alt en gitt levetid. Spesielt i et litt eldre hus. Vurderes det å kle om huset eller rehabilitere på innsiden, da kan man gjøre det ordentlig. Det er her energirådgiverne kommer inn i bildet.

– Vi går inn i en bolig og lager en helhetlig plan for boligoppgradering. Kundene velger selv om de vil gjøre alt på en gang, eller kanskje bytter litt og litt av det som trengs. I disse dager holder vi faktisk på med et nytt konsept som skal gjøre dette enklere, forteller Aschjem.

Helhetlig pakkeløsninger
Det nye konseptet til selskapet i Rygge skal snart lanseres i nærområdet. Konseptet tilbyr forskjellige pakkeløsninger til boligeiere, som også kan justeres etter behov.

– Pakkeløsningene gjør det lettere for boligeiere å velge etter behov og økonomi. Alt baserer seg på en energivurdering av boligen. Baktanken er at når man først skal gjøre noe, bør man gjøre det helhetlig og skikkelig, sier energirådgiveren Christer Kemi.

-ikke én lykkeoppskrift
Planleggingen fra Bolig Enøk skreddersys etter kundenes behov. For er det én ting energirådgiverne har lært etter drøyt 200 Enøk-rapporter, så er det at ingen er like.

– Det er viktig å vite at det ikke er én lykkeoppskrift. Alle kundene våre er forskjellige, alle husene er forskjellig. Derfor er det en helhetsvurdering hele veien, ikke minst sett opp mot økonomi. Det handler om å øke verdien på boligen, kontra å forringe verdien, sier Aschjem.

– Dessuten er det boligeierens ønske, boligens tilstand og økonomi som påvirker planene vi utgir, sier Kemi.

Samarbeid med Enova
Bolig Enøk samarbeider tett med Enova, som gir støtteordninger for å motivere boligeiere til å gjøre noe med gamle boliger. Enova benytter selskapet på daglig basis. Bolig Enøk har utdannet de fleste energirådgiverne i Norge.

– Vi har tverrfaglig kompetanse og fagbakgrunn som ser hvordan helheten skal sys sammen. Vi er kanskje en av de fremste innen energirådgivning av eneboliger og småhus, som sitter på enorm kunnskap og kompetanse fra forskjellige felt. Vi har kurset over 3000 håndverkere og ansatte, forteller Kemi.

– Vi er uavhengige og gir råd basert på hva som er fornuftig. Vi selger ikke håndverkertjenester. Vi legger det hele inn i en kalkulator og gir dem en sammenheng med hele bygget. Vi er profesjonelle, det er jo derfor Enova bruker oss, sier Aschjem.

Del
Foregående artikkelEkholt Terrasse; Lyst og luftig
Neste artikelToyotas C-HR crossover konsept
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS