IL Kråkene Moss Hockey er klare for en ny utgave av sin populære skøyte- og hockeyskole. Ansvarlig Knut Erik Hauslo håper rundt 100 barn i alderen 4-10 år møter opp når de starter opp lørdag 16. september.

Han forteller at målet med skøyte- og hockeyskolen selvsagt er å styrke rekrutteringen i IL Kråkene Moss Hockey.
– I utgangspunktet er skolen åpen for alle barn som har lyst til å bli flinke til å gå på skøyter, men vi håper selvsagt at flest mulig får lyst til å fortsette med ishockey etterpå. Vi ser hvert eneste år at mange av dem som deltok på skøyte- og hockeyskolen kommer tilbake neste år for å spille ishockey, og det er vi veldig glade for.
Optimist
Knut Erik Hauslo har vært ansvarlig for skøyte- og hockeyskolen i flere år. Han forteller at de som mest har hatt 105 deltakere.
– Det er noen år siden, men i år er jeg optimist og håper at vi igjen skal nærme oss 100 deltakere. Bakgrunnen for optimismen er at vi har vært flinkere til å markedsføre oss på Facebook og at engasjementet på facebooksiden har vært stor.
Skolen er i utgangspunktet for barn i alderen 4-10 år. – Årsaken til det er at når man blir eldre enn 10 år, er man kraftig på etterskudd i forhold til andre barn dersom man skal satse på ishockey. Men for all del, vi sier ikke nei dersom det er barn på 11-12 år som ønsker å delta på skolen.
To ganger i uka
Skolen går helt fram til mars 2018 og er delt opp i fire nivåer. – Vi starter helt på bunnen ved at barna krabber rundt på det glatte underlaget. Deretter går det gradvis framover til nivå fire hvor vi også har puck- og kølleøvelser, i tillegg til at vi fortsatt har stort fokus på skøyteferdighetene.
Den første treningen for skøyte- og hockeyskolen er i morgen, lørdag 16. september. Deretter blir det treninger to dager i uka fram til våren.
– Vi har treninger på tirsdager og lørdager. Hver trening er på 50 minutter. Det er nok til at barna blir slitne. Er man ikke vant til å gå på skøyter, er det ganske slitsomt. Vi tar noen korte opphold i skolen i høstferien og juleferien.
Stortrives med skolen
Knut Erik Hauslo forteller at skøyte- og hockeyskolen er noe han ser fram til med glede. – Jeg hadde ikke holdt på med dette hvis det ikke var morsomt. Og i fjor synes jeg tilbakemeldingene fra barna var bedre enn noen gang. Da kom ungene bort for å klemme meg etter treningene. Da føler jeg at vi hadde truffet ganske bra, smiler han.
Han synes også det er utrolig givende at ganske mange hvert eneste år kommer tilbake året etter for å spille hockey for IL Kråkene Moss Hockey.
– Det er også en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig. Skøyte- og hockeyskolen er veldig viktig for klubben. Veldig mange av dem som spiller på aldersbestemte lag i klubben, har begynt med skøyte- og hockeyskolen, forteller Knut Erik Hauslo.
Seks lag
IL Kråkene Moss Hockey har nå seks lag i aldersbestemte serier. – Vi har lag i U8, U9, U10, U12, U14 og U15. Dessverre har vi ikke klart å få til noen rene jentelag. Vi gjorde et forsøk i fjor, men det ble ikke nok spillere. Selv om vi ikke har noen rene jentelag, har vi flere jentespillere på både U10 og U14. Det er fullt mulig å spille med blandingslag, så jenter som er interessert, er hjertelig velkomne, sier han.
Tore Kubberød (tekst)/Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelGjorde Rygge til fektestormakt
Neste artikelMFK Care tar ansvar
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS