To ganger i uka står skøytegleden i fokus i ishallen i Moss, IL Kråkene Moss Hockey bredde er nok en gang i full sving med sin tradisjonelle skøyteskole. Og styreleder Marius Iversen forteller at det fortsatt er masse ledige plasser.

– Vi har allerede vært i sving noen uker med 40-50 barn. Dette er omtrent samme antall som det pleier å være på denne tiden, men noe lavere enn de 100 barna vi har som mål. Men når det fortsatt er tosifret antall varmegrader utendørs så er det nok ikke så lett å pense tankene over på vinteridrett, smiler Marius Iversen.
  • To ganger i uka står skøytegleden i fokus i ishallen i Moss
Flytende opptak
Han forteller at det er fullt mulig å starte opp på skøyteskolen akkurat når man selv ønsker.
– Vi har to hovedopptak. Det ene er nå i høst, mens det andre er etter nyttår. Men mellom disse tidspunktene er det flytende opptak. Det vil si at barna kan bli med akkurat når de ønsker. Man kan velge om man vil være med både før og etter jul, eller kun en del av skøyteskolen. Vi gir dessuten barna muligheten til å delta tre ganger gratis før de bestemmer seg om dette er noe for dem.
I løpet av vintersesongen pleier det være mellom 70 og 80 barn innom skøyteskolen i regi av IL Kråkene Moss Hockey bredde. En blanding av barn som er med utelukkende for å stå på skøyter og ha det gøy og barn som senere blir med på et av ishockeylagene.
– Når det blir vinter ute så kommer det gjerne til noen flere deltakere. Erfaringsmessig starter det også opp en del nye barn etter nyttår. Mange får skøyter og annet vintersportsutstyr til jul, og melder seg dermed på skøyteskolen.
Rekruttering
Skøyteskolen er en viktig rekrutteringskilde for klubben som nå stadig vokser i antall aldersbestemte lag selv om det ikke lenger er noe A-lag i Moss.
– Selv om det er synd at vi ikke lenger har et A-lag så merker vi ikke noe til det. Det er svært få i breddesatsingen som har hatt et forhold til A-laget. For vår del var det viktigere å bruke pengene på barn og ungdom enn et kostbart A-lag. I løpet av noen få år er målsettingen at vi skal kunne etablere et nytt A-lag bestående av spillere som har gått gradene i IL Kråkene Moss Hockey.
Fire til ti år
Skøyteskolen er åpen for alle barn mellom fire og ti år. Høstens skøyteskole startet i begynnelsen av oktober, mens del to starter like over nyttår. Men alle som har lyst til å lære seg å gå på skøyter er hjertelig velkomne gjennom hele sesongen. Det fine er at man kan prøve ut tre ganger gratis før en bestemmer seg for om dette er noe en vil fortsette med.
Prisene bør heller ikke skremme. Det koster 1100 kroner å være med fra oktober til mars, med halv pris for søsken. Siste trening før jul er 22. desember, mens oppstart i 2019 er 5. januar. Den aller siste treningen med skøyteskolen for sesongen er 30. mars 2019.
Treningene er tirsdager klokken 18.00 og lørdager klokken 11.00. – Vi er opptatt av at aktivitetene skjer på barnets premisser. Det skal være moro, og barnet skal ha et ønske om å dra på treningen. Da opplever barnet god idrettsglede, understreker Marius Iversen.
Publikumsåpent
Det er også mulig å gå på skøyter i Moss Ishall for barn og familier utenom de organiserte treningene. I november åpnes hallen for publikum på søndager. Fra klokken 12.00 blir det åpent to timer før det blir 45 minutter med løkkehockey for de som ønsker det.
IL Kråkene Moss Hockey bredde understreker at det er påbudt med hjelm for alle i Moss Ishall. Både skøyter og hjelm kan leies i hallen for en rimelig penge.
Del
Foregående artikkelJonathan tar saken
Neste artikelSkal få byjubileet til å rocke
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS