Den nye kunstisbanen i Kirkeparken i Moss har allerede blitt et sjekkested og møteplass for kjærester.  Nå vil Moss i Sentrum sammen med flere samarbeidspartnere ta dette et skritt videre. 14. februar oppfordrer Kristin Utakleiv alle til å feire Valentine på kunstisbanen.

Kunstisbanen som er anlagt i Kirkeparken har virkelig vært en berikelse for Moss sentrum. Hver eneste dag, nesten uansett vær, yrer det av liv på banen.

– Det er så utrolig hyggelig og koselig å se hvordan banen brukes. Her er alt fra småbarn til godt voksne. Barn kommer sammen med både foreldre og besteforeldre. For mange ungdommer har kunstisen blitt det nye stedet hvor de kan møtes på fritiden. Vi har både sett og hørt at isen også har blitt det nye møte- og sjekkestedet i byen, smiler Kristin Utakleiv.
– Hyggelig er det også at folk utenfor byen har fått opp øynene for det flott tilbudet. Vi har hatt tilreisende fra både resten av Østfold, Oslo og andre siden av fjorden. Det er ikke så mange byer i Norge som har et sånt tilbud midt i sentrum. Jeg mener også at kunstisbanen i Moss sentrum faktisk er større enn den berømte kunstisen som er i Spikersuppa i Oslo.

Stabile forhold
Utendørs vinteraktiviteter har vi i Mosseregionen på grunn av milde og snøfattige vintre stort sett måtte reise ut av distriktet for å kunne bedrive.
– Det er det slutt på nå, for nå er det kunstsnø i Mossemarka og kunstis i Moss sentrum. Og det fine er jo at kunstisen sørger for stabilt gode forhold gjennom hele vinteren. Selv om det over lengre tid er varmegrader så har vi flott is, bare det ikke blir for varmt. Nå kan alle mossinger gå på skøyter i mange måneder hver vinter. Takket være det så har jeg hørt at det lå skøyter under veldig mange juletrær i år. Sportsbutikkene i distriktet kan i hvert fall melde om et økt salg.

Kunstløpkurs og Valentine
Kristin Utakleiv ønsker nå å ta bruken av kunstisbanen i Moss sentrum et skritt videre.
– Så langt har det kun vært uorganisert virksomhet her. Barnehager og skoleklasser har allerede blitt flinke til å bruke isen. Nå ønsker vi også å trekke med lag og foreninger som kan skape aktiviteter og et ekstra godt tilbud. Moss Kunstløpklubb skal derfor i tiden framover ha kunstløpkurs en gang i uka.

– I tillegg vil vi gjøre noe stemningsfullt ut av Valentine-dagen. Jeg oppfordrer alle om å ta med kjæresten eller ektefellen til kunstisbanen i Moss sentrum på Valentine-dagen. Dette kan bli en veldig hyggelig og stemningsfull dag, smiler Kristin Utakleiv entusiastisk.
Hun forteller at det er flere gode bidragsytere som vil sørge for at Valentine-dagen blir minnerik og stemningsfull.

Moss Kunstløpklubb stiller opp og skal vise Grease på glattisen. Ellers så vil det bli spilt stemningsfull musikk over høytalerne. Det blir også kiosk med salg av kaffe, brus og forskjellige ting. Og som en avslutning kan parene som stiller opp ta turen innom en av byens restauranter. Flere av spisestedene i sentrum vil nemlig ha en egen Valentine-rett for anledningen.

Åpent skattkammer
– Og selvsagt vil Kirkens Bymisjon sørge for at Skattkammeret holdes åpent i anledning Valentine-arrangementet. Her kan alle barn og ungdommer låne skøyter og annet vinterutstyr gratis. Dette er et utrolig populært tilbud. Skattkammeret ligger perfekt til, tvers over gata for kunstisbanen, og har siden isen åpnet vært nesten tomme for skøyter.  Jeg oppfordrer derfor alle om å sjekke kjeller, loft, bod og garasje for skøyter de ikke trenger selv og som de kan donere til det gode formålet Skattkammeret er, sier Moss i Sentrum-lederen.

 

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkel«Verdens flotteste matterom»
Neste artikelRektor’n på Malakoff
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS