Skooler gründer, Tor Ove Henriksen har fagbrev som rørlegger. Nå er 43-åringen i ferd med å innta verden med den nye skoleportalen Skooler.

Yrkesvalget var ikke vanskelig for Tor Ove Henriksen. Han skulle bli rørlegger som faren sin.

– Jeg jobbet da også sammen med faren min en tid. Vi har gode kompiser, men det var vanskelig for oss å jobbe sammen. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe helt nytt, sier han om årsaken til at han la karrieren som håndverker på hylla. Dermed begynte Øreåsen-gutten, som nå er bosatt i Våler, å studere på Næringsakademiet på kveldstid.

– Etter to måneder ble jeg hentet inn av et firma. Jeg hadde aldri hatt spesiell interesse før jeg begynte å montere PCer, og tenkte da at det her måtte være mulig å finne på et eller annet interessant.

Fra steinalderen
Tor Ove Henriksen har nå vært 21 år i databransjen.
– Jeg har vært med siden  steinalderen. 13 av årene har jeg jobbet for Norsk Data Senter (NDS), først som systemkonsulent og siden som leder. NDS var en god skole, og et bra sted å jobbe den gang Morten Østberg var eier. Det var her jeg fikk ideen til det som i dag er Skooler og som det ble satset en del på. Men da NDS ble kjøpt opp av Dustin stoppet denne satsingen. I august 2014 valgte jeg derfor å hoppe av. Jeg har ikke noe å utsette på Dustin i forbindelse med at jeg sluttet. De har støttet meg både i sluttfasen og i etterkant, og de lot meg blant annet overta rettighetene til Skooler.

En eventyrlig reise
Etter å ha avsluttet karrieren i Norsk Data Senter begynte Tor Ove Henriksen planleggingen av et eget firma, og i november samme år var Avantador en realitet. Siden har pila bare pekt bratt oppover.

– Disse 16-17 månedene har vært en eventyrlig reise som så langt har resultert i at Skooler er ute i snart 30 land. Dette er takket være at giganten Microsoft har tatt oss opp som en av sine partnere. Det er via deres partnere vi nå er på full fart ut i verden. Microsoft har sin gratispakke Office 365 som tilbys alle skoler i hele verden og som så langt er inne i 192 land. Denne pakka, som er verdens største utdanningsplattform, ønsker de at Skooler skal være en integrert del av. Microsoft har nemlig manglet de viktigste pedagogiske verktøyene i Office 365. Med Skooler kan de tilby et verktøy som kan tilpasses det nasjonale innholdet og læringsmålet i hvert enkelt land.

Så begeistret for Skooler og Avantador er Microsoft at de like før påske sendte to av sine sjefer til Moss for et besøk hos mossebedriften.  De fleste som har gått på skole eller hatt barn på norske skoler de siste 15-20 årene har vært borti skoleportalen Fronter. Det er denne Tor Ove Henriksen og hans ansatte satser på å erstatte. I Norge er det så langt 458.000 Skooler-brukere fordelt på 620 skoler.

Vil bidra til skolene
Tor Ove Henriksen er også en av hovedeierne i Edumax AS, som deler lokaler med Avantador i den gamle skofabrikken i det som nå heter Lilleeng Helsepark. Også Edumax AS, som kort fortalt leverer det nyeste og mest avanserte av lyd og bilde, retter seg mot skoler i tillegg til kurs og konferansemarkedet.

– Gjennom Edumax AS ønsker vi å gi skoler muligheten til å benytte nåtidens teknologi i klasserommet og barnehager. Vi mener moderne lyd og bilde samt teknologien vi kan levere bidrar til økt motivasjon, stimulering og engasjement. Det er en lidenskap for meg at norske skoler skal være i front teknologisk. Det gir noe godt tilbake og en god følelse at vi leverer noe som betyr mye for skoleelever.

En hovedfritidssyssel for en stor andel barn og ungdom er å sitte foran PC-skjermen.
– Det er både på godt og vondt. Digitale verktøy må brukes riktig. Selv om norske barn og ungdom spiller mye dataspill så er de ikke nødvendigvis så gode i word. At de får interesse for å utvikle datakunnskapene utover det å spille håper jeg vi bidrar til.

Både jobb og hobby
Tor Ove Henriksen forteller at han som gründer gjerne har både 12 og 14 timers arbeidsdager.

– Det blir gjerne jobbing seks dager i uka pluss mye reisevirksomhet. Det må til i startfasen, og som gründer må jeg være et godt eksempel for de ansatte ved at jeg legger ned mest tid og jobb i firmaet.

– Samtidig er dette så mye mer enn en jobb for meg. Jeg ser det ikke som noen belastning å være på jobb. Dette er både en hobby og en lidenskap. Jeg våkner gjerne før klokka, og glemmer tiden når det drar seg mot ettermiddag og kveld, smiler han.

Tor Ove Henriksen er gift og småbarnspappa. Han takker kona for at det er mulig for ham å satse på Avantador så mye som han gjør for tiden.

– Jeg er veldig heldig som har en kone som støtter meg i alt jeg gjør. Jeg hadde en trygg og god jobb i Dustin samt andre gode jobbtilbud, men valgte likevel å satse sparepengene på Skooler. Det var et nå eller aldri for meg, og fikk full oppbakking av kona. Jeg følte samtidig ikke at jeg satset hus og hjem, for jeg visste at jeg satt på et gullegg.

Henriksen understreker at han tar seg fri fra jobben.
– Da tar jeg meg helt fri, og all tid brukes på familien. I tillegg er jeg jo også så heldig at jeg treffer kona store deler av dagen, fordi hun også jobber i Avantador.

Veteranbiler
I tillegg til at 43-åringen karakteriserer jobben som en hobby har han også en annen hobby.
– Veteranbiler fra før krigen er en lidenskap. Bilene skal helst være store og åpne. Jeg har fem-seks biler, hvorav tre er kjørbare. Favoritten min er en 1919-modell Buick. Dessverre får jeg ikke brukt så mye tid på bilene og motorsport generelt. Men engasjementet er der, smiler han og innrømmer at han har en stor drøm:

– Det er en Volvo FH16, en enormt stor campingbil med plass til både hele familien og to biler i høyden i bagasjerommet.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelP3 stemmen fra Moss
Neste artikelEt konge-år for Solbakken
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS