skjærgårdtjenesten egen båt– Vi jobber med siste finpuss nå, så er båten straks klar for sommersesongen, sier Dag Roar Kure i skjærgårdstjenesten.

– Hittil i vårsesongen har vi jobbet med fuglereservatrydding og vært ute på blant annet Sletterøyene, Elgøya og Bile, samt i Larkollen. All rydingen var unnagjort i midten av april. Nå gjennstår noe vedlikehold av båten, så er vi straks klare for flere oppgaver. Vi skal i løpet av de tre neste ukene sette ut tretten badeflåter i Rygge, Råde og Moss, i tillegg til tre i Vestby. Geografisk strekker det seg fra Hvidtsten og helt ned til Larkollen. Vi skal i tillegg ut med ca. 150 badebøyer, det er de gule badebøyene som skal settes ut for å sikre trygg bading. Det er ikke lov å fortøye innenfor disse bøyene dersom du ferdes i båt og det er faktisk slik at kjøring på innsiden av gule badebøyer fører til anmeldelse hos politet, sier Kure.

– Får der henvendelser fra publikum når dere er ute på oppdrag?
Ja, det skjer stadig vekk,og vi hjelper selvsagt til der vi ser det trengs. Det kan for eksempel være transport av dyr eller hvis det har oppstått problemer med båter. Mennesker kan vi derimot ikke ta med, vi er driver tross alt ikke charter-virksomhet, smiler Kure.

– Jeg må også legge til at redningsskøyta gjør en kjempeviktig og god jobb. Redningsselskapet har styrket beredskapen i Østfold og den nye redningsskøya «Elias» ble døpt i begynnelsen av mai, det er en flott båt, sier Kure. Fjordårets sommersesong var en travel sesong både for redningsskøyta og for oss, og blir det like fint vær i år går vi en ny travel sesong i møte.

Vårt mannskap består av tre personer midt på sommeren, og det er mye som skal rekkes over og ordnes med. Vi kjører søppel på alle øyene i tillegg til generelt vedlikehold på brygger og landganger. I fjordårets sommersesong var det ikke uvanlig at det ble tatt med 70-80 sekker med søppel på en runde. Er det fullt i kassene oppfordres folk til å ta med søppelet hjem, hvis ikke blir det tatt av fugler og spredt rundt og det blir ekstra jobb for oss å plukke alt opp igjen. Etter skolestart er sesongen slutt. Vi ser an været, tar inn flåtene som ligger utsatt til, og prøver å få unnagjort alt før eventuelt høststormen setter inn. Vi håper på en like deilig og varm sommer i år, og nå gleder vi oss til å komme igang rett etter pinse, avslutter Dag Roar Kure.

Del
Foregående artikkelArne Sandaker
Neste artikelTurner i verdensklasse
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS