Magnus Ruud ved Skarre Bryggeri har lansert sitt tredje øl. Et øl som har blitt så godt mottatt at det første partiet har fått to bein å gå på. Og med navnet på det nye ølet ønsker ølentusiasten å hedre både området restauranten hans ligger i samt hjørnesteinsbedriften som er nærmeste nabo.

Møllern er navnet på det nye ølet fra Skarre Bryggeri. Etter tidligere å ha lansert først Bytårnet Blond og så Kapt. Helly med stor suksess har det lille lokale bryggeriet fått et nytt øl i sortimentet sitt. Et såkalt IPA-øl (Indian Pale Ale) med 6,5 prosent alkohol, noe som gjør at ølet er for sterkt for dagligvarebutikker.

– Møllerns IPA blir kun solgt på puber og restauranter. Først og fremst hos oss selv på Skarre Øl & Mat, men også på de andre utestedene i Møllebyen samt et sted i Oslo. Vi er så små at vi ikke ser noe poeng i å sette i gang et stort apparat for å få innpass på Vinmonopolet, sier Magnus.

Han forteller at det første partiet med Møllern ble lansert for relativt kort tid siden.

– Vi brygget 1000 liter, og nå har vi snart ikke mer igjen. Det har gått unna på kort tid, og tilbakemeldingene har vært veldig gode. Vi må derfor sette i gang brygging av et nytt parti, smiler Magnus Ruud fornøyd. 

Høst og vinter er høytid
Den entusiastiske mossingen forteller at det er full fart om dagen.  – Sommeren er på en måte roligere hos oss. Da vil folk heller være ved sjøen og kanalen selv om det også er ganske så koselig i bakgården vår på varme sommerkvelder. Men er sommeren rolig så er høsten og vinteren desto mer travel. Nå har vi akkurat hatt oktoberfest med stinn brakke, og nå jobbes det hektisk med å forberede julebordsesongen som ikke er mer enn et par-tre uker unna. 

– Det ligger en del planlegging bak julebordene også. Jeg har jobbet en stund med å få tak i de beste råvarene. Når folk skal ut på det som er et av årets høydepunkter så skal det være kvalitet, lover Ruud som forteller at det fortsatt er noe ledig for de som ennå ikke har bestemt julebordet sitt.

Smalahove?
Selv om Magnus Ruud nå har stort fokus på julebordsesongen så må han også ha flere andre baller i lufta samtidig.

– For eksempel så vurderer jeg noen andre aktiviteter. Jeg vurderer å få smalahove inn på menyen i høst, kanskje i form av en temakveld eller to. Det kan jo tenkes at det blir for snevert, så jeg tar gjerne imot innspill og tilbakemeldinger om det.

Sommerøl og jubileumspils
– Innimellom dette så er det en del jobb med bryggeriet. Det skal produseres mer øl og planlegges nye ting. Blant annet er det klart at vi over nyttår setter i gang produksjonen av et sommerøl. Produksjonen av for eksempel pils tar ganske lang tid, og da må jeg jo planlegge for lengre tid framover. Dessuten er det snart ikke mer enn et år til byjubileet, og da tenkte jeg lansere et nytt øl på nyttårsaften. 

Tiden går fort fram til det, sier Magnus Ruud som kan fortelle at det er bestemt at jubileumsølet fra Skarre blir en lys pils med navnet «300».

Tekst Tore Kubberød

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelSluttspurten for Rygge Atrium
Neste artikelNye Mors Café serverer over all forventning
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS