Syv ganger har Johnny Krosby blitt blant de tre beste i grill-VM, og en av gangene kunne han smykke seg med tittelen verdensmester. 5. mai tar han med seg grillen og en mengde topp råvarer til Skarre Øl og Mat, hvor restaurantvert Magnus Ruud inviterer til en minifestival med grillmat og smaksprøver fra tre bryggerier.

Hvert eneste år er Oslomannen Johnny Krosby på plass i grillingens høyborg, USA, for å delta i VM i grilling. Et mesterskap som fast arrangeres i Memphis. Syv ganger har han blitt blant de tre beste, med 2011 som det store toppåret da han gikk til topps i kamp med hundrevis av deltakere.

– Blant de rundt 300 som deltar i VM i grilling er kanskje 250 amerikanere. Mange av dem er profesjonelle og hardtsatsende, og det var nok surt og bittert at det kom en nordmenn og stjal tittelen fra dem. Og det attpåtil med en rett bestående av pulled pork, smiler Johnny Krosby som er en naturlig del av Norwegian National Barbeque Team.

Kjøttfirma og pølsemakeri
Ved siden av å konkurrere i grillkonkurranser driver han Krosby AS – et kjøttgrossistfirma med åtte ansatte som leverer kvalitetsvarer til en rekke restauranter hovedsakelig i Oslo. Utenfor hovedstaden er Skarre Øl og Mat en av kundene.

– I tillegg til å levere kjøtt så produserer familiebedriften også pølser og hamburgere av beste kvalitet, sier Johnny Krosby som av utdanning er pølsemaker og kjøttskjærer.

Minifestival
5. mai er han altså på plass hos Magnus Ruud på Skarre Øl og Mat.  – Dette blir vårens største begivenhet. Jeg er stolt og glad over at vi får besøk av en verdensmester i grilling. Dette er jeg sikker på at matglade mossinger setter pris på, for her blir det mulig å få smakebiter av fantastisk god grillmat, sier Magnus Ruud.

I løpet av et år inviterer han til flere forskjellige arrangementer, både på restauranten og i større lokaler.

– Vi har minifestivaler som dette to ganger i året, og det blir alltid fullt hus. Denne gang får vi i tillegg til grillmester Johnny Krosby også besøk av tre bryggerier som lager utrolig gode produkter. Det er de tre Oslo-bryggeriene Cervisiam, Siste Sang og Ølkymisten. Publikum betaler inngangspenger og får seks bonger de kan bruke på valgfritt mat og drikke, sierr Magnus Ruud.

Ved eller kull
Hva som havner på grillen er ennå ikke helt avklart. – Det som er klart er at jeg av plasshensyn og praktiske årsaker ikke får tatt med meg den største grillen min. Den er seks meter lang og veier to og et halvt tonn. Men jeg tar med meg noen andre bra griller og skal nok tilby grillmat som faller i smak, sier Johnny Krosby som helst foretrekker langtidsgrilling av kjøtt.

– Mange oppfatter nok fire-fem-seks timer som langtidsgrilling. Jeg foretrekker å fyre opp grillen så fort jeg har stått opp om morgenen. Da får kjøttet virkelig godgjort seg på svak varme, smiler grillkongen som nesten ser stygt på oss når vi spør om han foretrekker gassgrill.

– Her er det kun kull eller ved som gjelder. Og da aller helst ved av helt bestemte tresorter. Det blir stor forskjell på smaken ut fra hva slags trær veden kommer fra, sier han.

Tore Kubberød tekst
Jørn Mortensen FOTO

Del
Foregående artikkelLHL holder folk friske
Neste artikelVerisure Moss: Trond Ivar har gjort huset sitt smart
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS