Pensel maling husTidlig om våren og sent om høsten samt under kjølige somre, vil temperaturen gjennom et helt døgn, kunne spille rolle for hvor godt resultatet blir når du maler ute. Vanntynnede malinger er nemlig avhengig av at det er flere plussgrader i underlaget for de skal tørke.

Mange malinger for fasade lages i dag av akrylbindemidler, tyunnet med vann. Disse tørker mye raskere enn rene oljemalinger som tynnes med White spirit. Også de vanntynnede oljemalingene (hybridmalinger), som også gjerne brukes til fasader og annet treverk ute, tørker raskt.

– Men vanntynnede malinger vil ikke tørke hvis det er under 5 plussgrader. For å oppnå et godt resultat, må du sikre at temperaturen holder seg god gjennom hele døgnet når du maler utendørs, sier Per Lund Nielsen, malermester og teknisk sjef i Scanox.

Vannet skal fordampe
Rene oljemalinger tørker senere ved lave temperaturer enn når det er blitt varmere i luften – men forskjellen er at de faktisk tørker!

Dette beror på at fortynningsmidlet – White spirit – forsvinner uansett vær, mens vannet i vanntynnede malinger tørker ved at vannet fordamper. Og til det kreves temperaturer over fem grader.

– Dessuten danner malingen en dårlig film ved lav temperatur. Luftfuktigheten bør heller ikke være høy, fordi det vil forsinke fordampingen, sier han.

Del
Foregående artikkelDitt Treningssenter trapper opp
Neste artikelKvik kjøkken; Lite og smart kjøkken
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS