Jeg møter Rune Vold (37) avslappet, glad og pratsom i en sofa på en av byens cafeer.
Rune Vold er en av gründerne bak Standup Moss. For dere som ikke vet hva Standup Moss er, så er dette en standupklubb for både proffe og uerfarne komikere, og også for de som aldri har stått på en scene før. Klubbkveldene kjøres en torsdag i måneden. Det er da fem til seks komikere på scenen per kveld, både kjente og ukjente navn i en herlig miks. Utover dette kjøres det også soloshow med store og kjente navn.
Tivolikjeller’n
Etter nyttår i 2013 fant Rune ut at han måtte finne på noe annet enn å bare besøke byens utesteder, han ville bidra til byens uteliv. Og han kom fort på at Moss trengte et løft i kulturlivet. – En standup-klubb for alle er akkurat det byen trengte, tenkte Rune. Og det ble det – virkelig. Planleggingen satte i gang og allerede 25. april samme år kunne han og resten av gjengen i Standup Moss stolt kjøre i gang med første klubbkveld på Tivolikjeller’n. Og siden den gang har det vært både store og små navn som har entret scene. I 2018 mottok klubben «Klubb1-prisen», noe de involverte er veldig stolte over.
Med seg på laget har han hatt blant andre Leif Strømme, Mats Bristol, Anders Thorkildsen og Stein Anders Rogstad som fantastisk gode hjelpere. – Uten disse ville det aldri vært noe Standup Moss, sier Rune.
Det ble 3 år i Tivolikjeller’n før man måtte flytte klubbkveldene opp til Tivoli Sportsbar – suksessen vokste og flere og flere mossefolk ønsket å få med seg showene.
360 komikere har stått på scenen til nå, og kjente navn som Bård Tufte Johansen, Sigrid Bonde Tusvik, Dag Sørås, Atle Antonsen, Christer Torjussen, Zahid Ali og Adam Schjølberg er noen av de største som har vært innom.
Mossepublikummet har vokst i takt med klubben. Og til nå har over 7000 publikummere sett showene som Standup Moss har invitert til.
Felles dugnad
Rune forteller at den største utfordringen var i etableringsfasen, med å få mossefolket ut av sofaen og ned på Tivolikjeller’n. Samt å få komikere til å komme å gjøre show i Moss. Før hadde ikke Moss et særlig godt rykte på seg hos komikerne, hverken i forhold til publikum eller arrangører. Dette har endret seg veldig og Standup Moss har blitt en «snakkis» av det gode slaget i hele Standup-Norge.
Og flere klubber er kommet til…
Flere av folka i Standup Moss, har startet standup i både Sarpsborg og Fredrikstad.
– Det er utrolig artig å drive med dette, men det er selvfølgelig tidkrevende. Jeg har jo 100% jobb ved siden av, samboer og en skokk med unger. Alle vi som driver med dette, gjør det på dugnad.
Og i tillegg til alt det rekker han også å ta noen oppdrag som bare standup-Rune. Han er for tiden klar med juleshow på Micron.
– Det morsomste med standup er å gjøre de rare og kanskje litt vonde historiene i livet om til humor. Humor er terapi, mener standup-kongen.
Endring i kulturlivet
Moss har de siste årene løftet seg mange hakk opp og det er mer som skjer i Moss på flere arenaer. – Nå går det virkelig også an å få folk ut på torsdag, sier en fornøyd Rune.
Veien videre
– Vi leker med ideen å ha en standup-festival og flere soloshow, men hovedfokuset vil fortsatt være de faste klubbkveldene.
– Vi ønsker å fortsette å være ett positivt bidrag i mossingenes kulturelle verden, og være med den oppsvingen som Moss by for tiden har.
Vi har fortsatt plass til flere som tør å prøve seg på scene og selvfølgelig også flere i salen. Vi ønsker både gamle og nye publikummere velkommen i fremtiden og lover mye moro, avslutter Rune Vold.
Tekst: Gro B. Johnsen
Foto:  Anders Thorkildsen
Del
Foregående artikkelMed sans for detaljer
Neste artikelLars Fabian (11) er et tegnetalent
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS