Roy Karlsen er som så mange andre glad i naturopplevelser, og spesielt den maritime delen av naturen som også innbefatter jevnlige fisketurer. Men det er ikke så mange andre, spesielt på hans alder, som bruker kajakk for å få disse opplevelsene.

– Helsa er god den, men jeg merker jo at jeg har blitt eldre. Spesielt når jeg skal stå opp morgenen. Da er kroppen litt stiv. Men noen høye beinspark og en kopp kaffe hjelper, smiler Roy Karlsen.

Det er ikke noe problem å runde 80 år dersom helsen er som den er hos Roy Karlsen. Sammen med kona bor han i enebolig i Kirkegrenda i Rygge, hvor ett mål tomt blir pleiet flittig. Den 81 år gamle Rygge-mannen spretter rundt med gressklipperen i et tempo som yngre naboer kan bli misunnelige på. 

Hus, hage, golf og styrketrening
I tillegg til hus og hage er Roy Karlsen aktiv på mange andre måter. Etter 14 år som snekker på Rygge Flystasjon kan han benytte flystasjonens velferdstilbud. Det betyr golfspilling på stasjonens egen bane og styrketrening.

– Golfspilling blir det dessverre altfor sjelden, men to ganger i uka tar jeg styrketrening i idrettshallen på flystasjonen. I min alder er det viktig å holde seg i form.

Blir mye fisk
De fleste fiskeinteresserte skaffer seg gjerne en motorisert båt som de kan utføre hobbyen sin fra. Roy Karlsen hadde også lyst til å komme seg ut på sjøen.

– Så for tre år siden kjøpte jeg meg en kajakk. Jeg hadde lenge hatt lyst på kajakk og da kjøpte jeg like gjerne en jeg kan fiske fra. Dette er en svært stabil fiskekajakk, bygget som en katamaran,  som det er lett å padle med og som tåler litt vind og sjø. Men jeg drar ikke ut dersom bølgene er høyere enn en halv meter, understreker han.

Det har blitt mange fiskemiddager hjemme hos Roy Karlsen og kona etter at kajakken ble kjøpt inn.

– På våren og sommeren er jeg ute og fisker torsk, mens det nå på sommeren blir en del makrell. Men like viktig som fisketurene er naturopplevelsene. Derfor er jeg aldri så langt fra land. Jeg liker å se meg rundt og nyte den vakre skjærgården vi har i Mosseregionen.

Tar båten på taket
Roy Karlsen forteller at det også er en annen fordel med kajakk framfor andre båter.

– Jeg kan bare ta båten på taket av bilen og reise akkurat dit jeg ønsker. Derfor varierer jeg ganske mye på utgangspunktet for turene. Kajakken veier ikke mer enn 25 kilo og jeg har laget meg en egen rigg på biltaket som kajakken passer perfekt til. 

Pensjonisten forteller at han ikke ser så mange kajakker ute på turene sine. Og i hvert fall ikke padlere på sin egen alder.

– At jeg ikke ser mange andre ute henger nok en del sammen med at jeg stort sett er ute på dagtid når folk flest er på jobb. Men jeg tror heller ikke det er så veldig mange som driver med kajakk. Det er litt synd, for det er en utrolig fin hobby.

Stort sett trygg
Roy Karlsen føler seg alltid trygg når han er ute på sjøen. – For det første er jeg sjelden mer enn noen hundre meter fra land, og jeg sikrer meg også med redningsvest og tar hensyn til vær og vind. Verre enn naturlige bølger er hekkbølgene fra store fartsbåter. De fleste er flinke og tar hensyn, men det er noen som ikke klarer å bremse opp selv om de ser padlere og andre ute på sjøen. Så jeg må hele tiden følge våkent med, spesielt om sommeren når båttrafikken er størst. Derfor liker jeg egentlig best å være ute på vår og høst, når det er mindre båttrafikk i farvannet rundt Mossedistriktet, sier den spreke og aktive 81-åringen.

Del
Foregående artikkelFra Tjukkasgjengen til NM-gull
Neste artikelLosen: Stjernedryss i Larkollen i sommer
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS