Det nærmer seg tiden hvor byen igjen skal farges rosa. 30. september går startskuddet for årets Rosa Sløyfe Aksjon. Brystkreftforeningen i Moss håper de kan tangere fjorårets resultat på 100.000 kroner.

– I fjor fikk vi inn hele 100.000 kroner og det er Brystkreftforeningen i Moss svært stolte over. Resultatet overskred våre høyeste forventninger, og får vi til noe tilsvarende i år så blir vi kjempefornøyd, sier Merete Eriksen Torgersen, ansvarlig for Rosa Sløyfe Aksjonen i Moss.

Som i fjor er tema for årets aksjon senskadene etter kreftbehandling.

Mange får senskader
– Dette er et svært etterspurt tema, og noe som angår svært mange enten direkte som kreftpasienter eller som pårørende. 40 prosent av kreftpasientene i Norge er i arbeidsfør alder. Det er en tøff behandling alle er gjennom for å bli friske. For enkelte blir senskadene så utfordrende at det blir vanskelig å stå i jobb. Forskning på senskader er helt avgjørende for å bedre hverdagen til de som er rammet, og for at færre skal få senskader i fremtiden.

Og det er nettopp forskning på senskadene inntektene fra Rosa Sløyfe Aksjonen går til. 

– Fjorårets aksjon førte til at Brystkreftforeningen kunne tildele hele 24 millioner kroner som forskningsmidler til fem norske forskere som skal finne ut av dette med senskader etter brystkreft. Forskningen viser at en stor andel kreftrammede har behov for tilrettelegging i lang tid etter fullført behandling, sier Merete Eriksen Torgersen.

Mange arrangementer
Startskuddet for årets Rosa Sløyfe Aksjon i Mosseregionen går 30. september. – Da starter vi med å pynte byen rosa. Rundt omkring i hele byen vil publikum finne rosa sløyfer på statuer. Dagen hvor de energiske ildsjelene blir mest synlige i distriktet er lørdag 6. oktober. 

– Da vil vi ha stand ved både Amfi Mosseporten senter, Amfi Moss, Amfi Rygge Storsenter og på Karlshus i Råde. For første gang vil Rosa Sløyfe Aksjonen også ta en tur innom Alby og Galleri F15. Dette skjer søndag 7. oktober.

– Vi er veldig glade for at vi har fått tillatelse til å stå på Alby. Som oftest er galleriet svært godt besøkt på søndager, og vi håper at veldig mange av de som har lagt søndagsturen til Alby også besøker standen vår og tar en prat med oss. 

Siste post på programmet for årets aksjon er tirsdag 9. oktober og onsdag 10. oktober.

– De to dagene vil vi være tilstede på henholdsvis Moss sykehus og Kalnes sykehus. Vi håper selvsagt at mange tar turen innom oss også disse dagene. 9. oktober vil vi for øvrig igjen være tilstede ved Rygge Storsenter. Da får vi besøk av Rosa Sløyfe Bussen som turnerer landet rundt i oktober, sier Merete Eriksen Torgersen.

Dette er Brystkreftforeningen
Brystkreftforeningen Moss har medlemmer fra Moss, Rygge, Råde og Follo. 

Ønsker du fellesskap med andre som er i samme situasjon som deg er du hjertelig velkommen.  

Brystkreftforeningen i Moss har flere forskjellige tilbud og aktiviteter for sine medlemmer. Blant tilbudene er trening med vannaerobic med fysioterapeut på ACTIC hver uke. I tillegg arrangeres det sommerturer, teatertur og andre sosiale tilstelninger.

Du finner foreningen på Facebook på Brystkreftforeningen avd. Moss, eller  brystkreftforeningen.no/ostfold/brystkreftforeningen-moss

Mvh. Merete Eriksen Torgersen
Rosa sløyfe aksjonen i Moss.

Del
Foregående artikkelHer er «Seven Up»
Neste artikelFørst i verden til å bestille BMW iX3
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS