Robert Flobergseter har blåst liv i Moss Røde Kors Ungdom igjen. En gang i uka inviterer lokallaget til fritidsaktiviteter for ungdom på Røde Kors Huset i Kallumveien 3.

En slags fritidsklubb for ungdommer i alderen 13-30 år og hvor formålet er å forebygge ensomhet. Robert Flobergseter forteller at aktiviteten har vært litt av og på opp gjennom årene.

– Fra 2012 til nyttår 2016 lå virksomheten helt brakk. Da tenkte jeg at vi måtte få til noe igjen. Jeg startet opp alene, og det viste seg å være krevende. Derfor har jeg måttet ta tiden til hjelp. Men nå har en fin gruppe frivillige og et bra oppmøte på aktivitetskveldene våre, forteller han.

Sårbare ungdommer
Det er ikke fokus på helse, livreddende førstehjelp og andre typiske Røde Kors-aktiviteter som står øverst på agendaen for Røde Kors-ungdommene i Moss.

– Vi ønsker å være et fritidstilbud for sårbare ungdommer som ikke har det samme nettverket som andre ungdommer. På vanlige fritidsklubber drar gjerne venneflokker sammen. Men det er ikke alle ungdommer som har mange venner. Vi håper vi med å ha dette tilbudet en gang i uka forebygger ensomhet. Med i underkant av 20 aktive er vi den beste ungdomsgruppa i Østfold, sier lederen av Moss Røde Kors Ungdom som også er leder av fylkeslaget.

Gratis tilbud
27-åringen synes det er givende at så mange ungdommer benytter seg av tilbudet.

– Det kommer ungdom fra hele regionen, ja til og med fra Fredrikstad. Det gir inspirasjon når foreldre ringer oss og forteller at de gjerne vil at ungdommene deres skal være med hos oss. Vi tilbyr et sosialt fellesskap, et sted å være, hyggelige kvelder med forskjellige temaer, spillkvelder, quiz  og annet som kan fenge. Det er gratis å være med og ingen andre forpliktelser.
Fritidsaktivitetene for ungdom er hver onsdag på Røde Kors Huset.

– Vi åpner dørene klokka 18.00 og da kan de som kommer være så lenge de vil. Som regel drar de siste mellom klokka 21.00 og 22.00. Tre timer ser ut til å være nok for de aller fleste.

Givende og morsomt
Som leder for både lokallaget og fylkeslaget til Røde Kors-ungdommene har Robert Flobergseter fylt opp mye av fritiden sin. – I tillegg til onsdagene med ungdommene i Moss så blir det en del møter og andre ting utenom også. Vi bruker blant annet mye tid på å planlegge tilbudet og kartlegge hva som er behovet. Vi ønsker jo at det vi tilbyr skal være best mulig.

Røde Kors Ungdom
Røde Kors Ungdom er ungdomsorganisasjonen til Norges Røde Kors. På facebooksiden til organisasjonen skriver de at de er opptatt av å bekjempe urettferdighet og fremme forståelse og toleranse. De har holdningsskapende kampanjer for fellesskap og mangfold, setter fokus på flyktningers situasjon i verden, driver rollespillet «På flukt», lærer bort førstehjelp og tar opp temaer som seksuell helse.

Tore Kubberød (tekst)/Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkel«Hele» bygda var ute og gikk
Neste artikelVinn kinobilletter på SF Kino
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS