For 20 år siden lanserte den franske bilprodusenten sin første Renault Megane. Nå har 4-generasjon av modellen nådd det norske markedet, og det  er utvilsomt en Megane som du får lyst på. Et utmerket design både utvendig og innvendig, kombinert med kjøreegenskaper på høyt nivå gjør at vi mener denne modellen vil styrke Renaults fremgang ytterligere. Og prisen skremmer egentlig ingen.

Design har alltid stått høyt i utforming av franske biler, og i så måte er nye Megane ikke noe unntak, snarere tvert imot. Nederlenderen Laurens Van Acker, en av bilverdens fremste designere har utvilsomt skapt en bil du kikker nysgjerrig etter. Med elegante former, lekre linjer og kompromissløse valg har nye Renault Megane fått en selvsikker og uttrykksfull design. Det spenstige utseende kompletteres av en unik lyssignatur.

Du vil legge merke til den, og da vil du utvilsomt også bruke mer tid på å studere den, og stadig vekk oppdage nye linjer. Ta for eksempel baklyktene. På avstand og ved første øyekast, er det den brede LED-signaturen som bidrar til å gi bilen nær kontakt med bakken. Kommer du nærmere oppdager du i tillegg dybde med flere lag innover i lyktene, og innovative profiler i utvendig utforming av lykteglass.

Det samme gjelder frontpartiet. Lyktene, som er Renaults nye profil og kjennetegn sammen med den gigantiske Renault-logoen er med på å skape mer dynamikk. Renault er dessuten de første i verden med LED-signatur som går utover selve lykten.

Nye Renault Megane ligger lavere, og er bredere enn sin forgjenger.

Kupéen har også fått en ny dimensjon. En kupé som er romslig og komplettert med lekre detaljer – i tillegg til topp komfort. Setene er svært behagelige. Med god sidestøtte og fin balanse mellom hardhet og fasthet. Massasjefunksjonen i førersetet var alene en svært god opplevelse. Den virket utvilsomt slik den bør gjøre.

For en voksen person opplevdes også baksetene behagelig å sitte i, med god plass til både knær og hode. Bagasjerommet på 384 liter ligger heller ikke tilbake for konkurrenter i den samme klassen.

Franskmennene er heller ikke snaue når det gjelder utstyrsnivået. Vi legger raskt merke til den store 8,7 tommers stående infontainskjermen plassert over midtkonsollen, men likevel en nærhet som gjør at du slipper å bøye deg fremover for å benytte berøringsskjermen. Videre finner vi klassens første head-up display med farger, adaptiv cruisekontroll, auto-parkering og heldigitalt speedometer/turteller med valgmuligheter på farger og layout. Interiøret ellers er  i det store og hele utført i myke materialer som er med på å øke kvalitetsfølelsen. Alt virker godt sammenskrudd og er helt skranglefritt.

Nye Megane er også spekket med sikkerhetsutstyr. Autobrems, filskiftevarsler, skiltleser med automatisk fartsbegrensning og blindsonevarsler for å nevne noe. I tillegg er modellen testet av Europ NCAP, og fikk fem stjerner for sikkerhet –høyeste mulige.

Vår utgave, en Megane 1,5 dCi Bose Edition, koster 292.000,- Da får du med deg 110 spreke «hester» og en bil spekket med utstyr. Du kan velge mellom tre utstyrsnivåer, Zen, Intens og Bose Edition, hvorav sistnevnte har det høyeste utstyrsnivået.

1,5 liter dieselen leverer altså 110 hk og 260 Nm. Vekten på bilen er 1205 kg, uten at dette setter noen demper på effekten du får ut. Vi opplevde en bil med nok av krefter levert av en R4 turbo-diesel.. Den 6-trinns girkassen oppførte seg etter vår mening eksemplarisk, og var lett å handtere. Ønsker du deg en EDC-girkasse (automatkasse) må du plusse på med 25.000,-

Bilen oppførte seg uforskammet bra i alle situasjoner. Og fjæringen «spiste» de fleste ujevnheter.

Megane leveres  med 4 motorvarianter, to bensin og to diesel. Bensinutgavene er på henholdsvis 130 hk og 205 hk, mens dieselvariantene er 110 hk og 130 hk.

Den største bensinmotoren sitter i GT-utgaven, en  versjon av Clio RS-motoren. Den er koblet sammen med en 7-trinns EDC, og er etter sigende et «råskinn».

Del
Foregående artikkel3 retter for 2 personer for 100,-
Neste artikelCeline Therese Herud: Seiler i medvind
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS