Røde Kors Nettverk etter soning har startet opp sykkelverksted i en spesiallaget container ved Moss jernbanestasjon. Her skal både rusmisbrukere og innsatte i fengsel få arbeidstrening og en hjelp for å komme seg tilbake til samfunnet. – Blir dette en suksess så blir det flere Red Bike sykkelverksteder rundt i Norge, sier den daglige lederen Dag-Otto André Pedersen, som selv også er under soning.

Den daglige lederen forteller at han er i åpen soning i avslutningsfasen av en dom på tre år. De siste årene har han engasjert seg i Røde Kors sitt sykkelprosjekt som består av et sykkelverksted i Oslo fengsel og et Red Bike sykkelverksted på Grefsen.

– Nå fikk vi lyst til å forsøke modellen utenfor Oslo, og Moss var et perfekt sted. Vi har kjøpt inn en container som er spesiallaget til formålet, og blir dette en suksess så bestiller vi ytterligere fem containere for utplassering andre steder i landet.

Dag-Otto André Pedersen og Ken Marius Holter skrur sykler i en RedBike container ved Moss Jernbanestasjon

Lave priser
Red Bike sykkelverksted har vært åpent ved Moss stasjon i fem uker. – Vi er glade for at Bane Nor har gitt oss denne plassen. Moss stasjon er et perfekt sted for et tilbud som dette. Det er mange hundre som daglig sykler til og fra toget, 

og stadig flere setter igjen sykkelen hos oss for enten standard service, reparasjoner, skifte av slange eller andre ting de vil gjøre med sykkelen. Og alle som benytter seg av oss skal vite at pengene de betaler går til et godt formål.

Den daglige lederen forteller at prisene de opererer med er lave. – En standard service på sykkelen koster 350 kroner. Vi har også lave priser på andre tjenester sykkeleiere ønsker vi skal utføre. Det er klart det er viktig med inntekter slik at prosjektet kan drives videre og utvides. Men like viktig er den funksjonen vi har for de som jobber her. 

Sykkelverksted og pølsebod
Dag-Otto Andre Pedersen forteller at Red Bike Moss kan bli arbeidsplass for fire-fem personer. – Hvor mange forskjellige som skal jobbe her avhenger av hvor mye hver enkelt orker. Vi har en som er her to dager i uka, en annen som er her hver dag. Det avhenger også av hva soningsstedet mener er riktig. På selve sykkelverkstedet er det plass til to-tre personer. Vi jobber også med å etablere en pølsebod i tilknytning til sykkelverkstedet. Her blir det også behov for en til to personer. 

Arbeidskraften blir rekruttert fra forskjellige institusjoner. – En av de som jobber her kommer fra fengselet i Halden, andre har elektronisk soning. Vi jobber også for å få en avtale med Eidsberg fengsel og med Origosenteret i Svinndal. I tillegg er tanken å ta inn folk som nylig er ferdige med soningen og som trenger litt hjelp til å komme i aktivitet. 

Red Bike sykkelverksted er åpent fra klokken 10.00 til 17.00, bortsett fra torsdager da det er langåpent til klokken 19.00. I helgene er det stengt. 

TV-serie
Dag-Otto Andre Pedersen, som bor i Son, blir for øvrig å se på TV om ikke så lenge. – Sammen med fem andre som er under soning er jeg med i en serie som Aftenposten TV jobber med akkurat nå. Serien, som heter «Rett kjøl», tar for seg vår vei tilbake til samfunnet. Akkurat når serien skal sendes vet jeg ikke, for opptakene er ikke helt ferdige, forteller 39-åringen.

Del
Foregående artikkelItaliensk bil er tingen!
Neste artikelMultiguru blir programleder
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS