Skarre Øl & Mat, gastropub, har åpnet i Gudegården, i lokalene etter Bare Spiseri som stengte før jul. – Vi skal markedsføre oss som en pub, og så skal folk bli overrasket over at de også får kvalitetsmat her, smiler 37-åringen som er utdannet kokk men som er mest kjent for å stå bak Skarre-ølet.

Det er hektisk aktivitet i de fredede lokalene i Gudegården, for nå er det bare noen dager igjen til Magnus Ruud kan oppfylle drømmen og åpne Skarre Øl og Mat. En såkalt gastropub som skal ha et utrolig stort antall ølsorter og noen få men gode matretter på menyen.

Kvalitetskjøtt
– Vi vil veldig gjerne overraske med maten. Når folk går ut for å ta seg en øl så vil de oppdage at vi har en spennende meny med kvalitetsmat, sier innehaveren som bare venter på at kommunene skal godkjenne søknaden. Vi åpner dørene for gjester 1. mars, hvis søknaden blir godkjent.

– Nå har vi gledet oss til åpningen lenge. Lokalene er pusset opp, vi har finpusset på menyen. Vi har jobbet inn syv-åtte retter vi skal være veldig gode på, men på forhånd tipper jeg at spareribs og entrecote blir bestselgerne. Entrecoten må bestilles to dager i forveien fordi kvaliteten på kjøttet skal være best mulig. Kjøttet kommer nemlig fra Houston Texas. Ellers så regner vi med at hamburgeren vår blir populær. Den vil bestå av kjøtt fra angus-okser.

Skarrebrød
Det er flere spennende ting på matfronten ved byens nye utested.
– Vi kommer til å lansere vårt eget Skarrebrød, som vil bli satt på bordet gratis til alle spisegjester. Vi håper også å alliere oss med et par utsalgssteder i byen for å selge brødet. Ellers så vil vi ha to forskjellige desserter. Det ene blir kake hvor vi varierer, mens det andre blir en karamellis som vi lager for hånd selv.

Eget bryggeri
Det er øl Magnus Skarre har brent for de siste årene, blant annet ved å etablere håndverksbryggeriet Skarre, som brygger Bytårnet Blond og Kapt. Helly. De to sortene får naturligvis en sentral plass i lokalene som faktisk rommet byens første bryggeri.

– Vi kommer til å tilby opp mot 200 forskjellige sorter øl. Vi håper ølentusiastene lar seg begeistre over bredden. Vi har reist rundt i flere land og sett på ølsorter som man ikke får tak i her til lands. I tillegg har vi et lite bryggeri som vil lage øl i liten skala. Et par lørdager i måneden vil vi lansere øl hvor vi har lekt oss litt med smaker og tatt hensyn til årstid og sesong.

Egen brus
Paraplydrinker blir det lite av i Skarre Øl og Mat, men Magnus Ruud forteller at de vil tilby sin egenproduserte brus.

– Den blir laget på kjøkkenet. Vi kommer til å ha to forskjellige brus, en med fruktsmak og en med lime og sitron.

Skarre Øl og Mat vil ha plass til 70 gjester innendørs.

– Det er nok plass til flere, men antallet begrenser seg på grunn av brannforskriftene. Men i sommermånedene åpner vi også bakgården, og der vil det være plass til minst like mange.

Ansatt kokker
Magnus Ruud vil som utdannet kokk ta sine tak på kjøkkenet, men han har ansatt tre kokker.

– Jeg er veldig glad for at Eirik Blekkerud har tatt jobben som kjøkkensjef. Den siste tiden har han hjulpet til på Piraaten på Fuglevik i Rygge, men han gikk læretiden på Hotel Continental og Theaterkafeen i Oslo. Så maten er i de aller beste hender, smiler han forventningsfull og spent.

Tekst: Tore Kubberød
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelDisse skal selge Moss FK
Neste artikelMange vil lære foto av Øyvind Martinsen
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS