Porshe GT2: Vidar Frogner best i klassen

0
929
Vidar Frogner Porsche GT2

Porshe GT2: Vidar Frogner har akkurat hentet hjem førsteplassen i GATEBIL og leder serien sammenlagt så langt. Ingen tvil om at denne mannen er rå bak rattet – og det samme kan definitivt sies om hans nye bil.

Gatebilserien er den største serien i Norden, med rundt 40 påmeldte i snitt til start. Vidar Frogner har ikke konkurrert i mer enn fire år, men har på den tiden vunnet Gatebil Extreme i tre av de. I fjor ble løpet kjørt da hans Porshe GT2 ble til historie etter en tragisk brann. Vidar ble brann og røykskadet etter å ha forsøkt å redde bilen, men måtte gi tapt. Han har alltid hatt en forkjærlighet for Porscher. Nå er han tilbake for fullt med ny bil, råere enn noen gang og han er fortsatt sulten på seier.

– Bilen jeg kjører nå er en  Porsche 997 Cup R med 3,6 liter twinturbomotor med mellom 7-900 hester. Det er en 2009 modell som vi har bygget om og finjustert for å få den helt optimal og den er stabil og rå å kjøre. Det var en løpsbil da jeg kjøpte den, men den hadde ikke gjort særlig suksess. Nå har den vel bevist det motsatte, smiler han. Jeg har alltid drevet med bil og har vært mye og kjørt på bane, men begynte ikke å konkurrere før i 2011.

– Hvor mange løp blir det i løpet av et år?
– Det blir nok et sted mellom 10 og 15 løp, vi kjører mest i Våler, på Rudskogen og i Sverige. Vi trener og kjører mye foran løp, og i løpet av en konkurransehelg er det ofte trening på fredag og løp på lørdag og søndag.

– Hvem stiller til løp?
– Det er stor spredning både i biler og førere, fra amatører til proffe som er leid inn for å kjøre, men flesteparten av de som er med er amatører som synes det er moro med bil og har det som hobby. Aldersmessig er det  førere fra 20-70 år og det er et mangfold av biler; DTM, Corvetter, Audi, Lamborgini m.m.

Sosialt og hyggelig
– Foruten selve konkurransen på løp er det et utpreget sosialt fellesskap som jeg setter pris på. De største løpene trekker utrolig mye folk og på hovedarrangementet nå i juli på Rudskogen var det opp mot 5000 mennesker. Det er ingen bilarrangement i Norge som drar så mye folk. Vi er en god kameratgjeng som griller og har det hyggelig på kveldene, så for meg er dette en fin avkobling, sier han.

– Hva driver du med når du ikke holder på med bil?

– Til daglig jobber jeg som rådgivende ingeniør innen kulde og ventilasjonsteknikk. I tillegg arrangerer jeg kjørekurs i Tyskland i regi av Race Univers, som jeg driver sammen med en kompis. Jeg ønsker å fortsette med bil, det er helt klart, og planen framover er å fortsette med å videreforedle bilen og selvfølgelig hente hjem flere seiere, avslutter han.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

Del
Foregående artikkelTimi mini veteranbil; Bestefars drømmegave
Neste artikelAnno: Gjenskaper soldat-historien
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS