Vi ønsker begge å fortelle en historie med bildene våre. Et bilde må gi mening, og vi er opptatt av å formidle følelser og stemninger når vi skaper en karakter eller en handling.
Klarer vi å inspirere til egen fantasi og få folk til å dvele litt ekstra, har vi oppnådd det vi ønsker, sier illustratør ekteparet.

Sandra og Nikko møttes på et animasjonskurs i Halle i Øst-Tyskland i 2000 og det var kjærligheten som førte tyske Sandra Lockertsen til Norge noen få år senere. Sandra har diplom i kommunikasjons-design, som innebærer at hun jobber som grafisk designer, illustratør, animatør og som storyboard-artist. Både hun og mannen er begge lidenskapelig opptatt av å skape figurer og karakterer og har begge vært med på store produksjoner igjennom mange år.

Lær å tegne med Nikko med iPad pro: Nikko som læremester

Nikko ProCreateI 2005 innledet jeg et samarbeid med Harald Swart, og har tegnet det meste av storyboardene til reklamefilmene i Norge, sier Sandra. Jeg har også hjulpet til med internasjonale produksjoner og var blant annet med på «The Mortal Instruments» som kom ut i 2013.

Nikko iPad pro ProCreate

– Hva går arbeidet ditt konkret ut på?
– Jeg jobber blant annet med pre-produksjon, som er prosessen med å forberede noen av de elementene som er involvert i en film. Kort fortalt så er det forarbeidet før selve produksjonen starter. Det er inndelt i tre deler; pre-produksjon, produksjon og post-produksjon. Pre-produksjon avsluttes når planleggingen ender og innholdet begynner å bli produsert, forklarer Sandra.

Jeg jobber mye med «matte painting», sier Nikko.

Se de imponerende tegningene til Nikko på Flickr

– Hva er det?
Det er en filmteknisk fagbetegnelse for malte bilder som brukes som spesialeffekter i film for å skape en optisk illusjon av et virkelig, tredimensjonalt miljø eller en bakgrunn. Teknikken brukes når det ville blitt for dyrt eller umulig å bygge tilsvarende kulisser eller å filme virkelige omgivelser. «Matte paintings» kan for eksempel framstille spektakulære landskap eller store byggverk. Noe annet jeg driver med er «Consept art», som vil si at jeg skaper en karakter eller omgivelser, altså hvordan det skal se ut i for eksempel en film. «Concept art» er en form for illustrasjon som brukes til å formidle en ide før den tas i det endelige produktet. Jeg har vært tilknyttet Storm Studio, tidligere Animagic Net, siden 2001. Det siste året har jeg vært freelance, og det er faktisk veldig deilig, sier Nikko.

Nikko proCreate iPad pro

Mange inspirasjonskilder
-Hva inspireres dere av?
– Film inspirerer oss veldig begge to, og vi er nok ganske «nerdete» der, og ser alltid på hvordan den er laget. Men ikke minst inspirers vi av ektefølte ting, altså naturen og hverdagen generelt, det er for min del god nok grunn til å fortelle noe, sier Sandra.

Med to gutter i barnehage og skole, oppstår det nok hverdagslige situasjoner som kan gi inspirasjone til bildene mine. Jeg fasineres av det urbane, og gjerne kampen mellom natur og industri, eller mellom mennesker og naturen. Betong, stål, fotavtrykk av mennesker, hvor naturen igjen har overtatt, inspirerer meg veldig, sier Nikko. Jeg studerer nøye, ned til hver minste detalj, for så å kunne gjenskape og tegne det etterpå. Naturen er ufiltrert, og film er designet, begge deler er til stor inspirasjon. Begge brenner vi for story-telling gjennom våre bilder, sier han. Jeg vil si at min styrke ligger i å skape stemninger i bildene mine, som for eksempel lys og farge. Et bilde kan fortelle en hel historie og jeg ønsker at folk skal kunne bestemme hva som skjer før og etter at jeg har laget noe som setter i gang fantasien, sier Nikko. Jeg liker det litt sære og bizarre, det må skje noe, og gjerne noe uventet.

Nikko iPadPro ProCreate

Variert hverdag
– Hva er planene videre?
– Akkurat nå holder jeg på storyboard til «Elias», sier Sandra. Vi begynte ved påsketider, og filmen er tiltenkt ferdig på denne tiden neste år, hvis alt går etter planen. «Elias» har blitt ungdom nå, så det er bare å følge med å se når den tid kommer. Ellers jobber vi begge som lærere og instruktører i Photoshop, story-boarding og digital painting både i Norge og utlandet. Det har vi gjort i mange år, og kommer til å fortsette med. Vi jobber i en internasjonal bransje hvor det stadig dukker opp spennende prosjekter, det er det som gjør dette så interessant, avslutter ekteparet.

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelEt konge-år for Solbakken
Neste artikelDouble-kameratene
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS