Henry Pongo og Pongo Blomster i City Syd har en ganske så stor del av æren for at Mossedistriktet er pyntet gult til påske. Innen høytiden er slutt har han solgt ikke mindre enn 60.000 påskeliljer og tusenvis av andre påskeblomster.

– Det er et helt ufattelig høyt tall. Tenk at jeg i lille Moss har solgt 60.000 påskeliljer. Det er mer enn en påskelilje pr innbygger i regionen uansett alder, smiler Henry Pongo.

Nesten doblet salg
Tiden før påske har vært travel for kremmeren som holder til i samme bygg som Lilleeng Helsepark i City Syd. Fra butikken åpner om morgenen og fram til stengetid er det et jevnt kjør med kunder og leverandørene er stadig innom med nye lastebiler med blomster. Henry Pongo er svett i luggen men smiler og fleiper med alle.

– Denne påska kommer nok til å overgå tidligere påsker på alle måter. I fjor hadde jeg butikken i Moss sentrum og solgte totalt 34.000 påskeliljer. I år har vi nå kun butikken her i City Syd og salget vil trolig passere 60.000 påskeliljer innen påsken er slutt. Vi snakker dermed om et salg som nærmer seg det dobbelte av tidligere år.

Påskeliljene selges i potter med fem-seks løk pr potte. I tillegg selger Henry Pongo mange avskårne påskeliljer.

– Det er påskeaften som er den store dagen for avskårne påskeliljer. Basert på tallene fra tidligere år så regner jeg med at vi kommer til å selge titusener av avskårne påskeliljer denne dagen.

Alt skal være gult
Han forteller at han også selger tusenvis av andre typer blomster.
– Men alt skal være gult til påske. Det går enormt mye tulipaner, roser, potteroser og grupper. Jeg selger også en del krysantemum, men tendensen der er at det er en blomst som er på vei ut. Salget blir nemlig lavere for hvert år.

I tillegg til å pynte opp i og rundt egen bolig så er mossingene sosiale i påska. Og drar man på besøk til noen så tar en gjerne med en blomst.

– Det er mange som kjøper grupper og avskårne tulipaner eller roser som gaver når de skal bort. Ingenting er vel hyggeligere å gi enn en flott blomst.

Våronna i gang
Med en relativt sein påske så har vårværet kommet, og dermed vil mange holde på i hagen. Hos Pongo har kassesalget av diverse vårblomster vært i full fart i flere uker allerede.

– Mange har allerede startet i hagen, og vi merker at påska blir en stor hagetid. Hvor tidlig folk setter i gang i hager og på terrasser er selvsagt veldig væravhengig, men vi selger allerede veldig mye vårblomster. Skulle frosten komme på et lite besøk så gjør ikke det noe, for både stemor og en del av de andre blomstene tåler fint noen kuldegrader.

Stengte i sentrum
Det er ikke mange månedene siden Henry Pongo åpnet butikken i City Syd. Tanken var da at han skulle drive både i City Syd og i Moss sentrum en tid framover. Nå er butikken som han drev i 15 år i Moss sentrum allerede stengt.
– Det ble for tungvint. Jeg fikk ikke lage den butikken jeg ønsker i sentrum. Plassen rundt butikken ble rett og slett for knapp. Derfor valgte jeg å stenge dørene ganske mye tidligere enn jeg trodde. Dessuten har antall kunder i sentrum blitt stadig lavere, og omsetningen har falt med 60 prosent.

– Nå vil vi konsentrere oss om butikken i City Syd. Her har responsen fra kunder vært eventyrlig siden vi åpnet. Sånn som det ser ut nå så vil vi i løpet av året øke omsetningen fra  10 til 15 millioner kroner.

Det er kona som har styrt butikken i Moss sentrum. Nå som butikken der er stengt så vil både hun og de andre ansatte bli å finne i butikken i City Syd.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelToyota C-HR; – Behagelig og frekk
Neste artikelMoss To-Takt feirer 50 år med Renault og gave til seg selv
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS