Poker; Sammenliknet med de mest aktive er Jens Petter Johansen en liten pokerspiller som ikke satser mer enn han har råd til å tape. Men den dyktige 52-åringen fra Moss spilte seg i november helt til 5. plassen i NM. Og drømmene hans er store.

Poker; – Jeg drømmer om å være med i en av de virkelig store turneringene, hvor premiene er gigantiske. Men på for eksempel EPT-touren (European Poker Tour) er inngangsbilletten 5300 euro (over 50.000 kroner) og det ser jeg meg ikke råd til. Den store drømmen er VM i Las Vegas, men 11000 dollar (over 90000 kroner) er for mye penger for meg. Men med en sponsor eller to så hadde det kanskje vært mulig, drømmer Jens Petter Johansen.

Poker, sjetonger
Foto; Jørn Mortensen

Vant 319.000 kroner
Mossingen har spilt Texas Hold’em poker i 12-15 år. Opp gjennom årene har det vært både oppturer og nedturer. Noen premier har det blitt, slik at han har kunnet holde liv i interessen for pokerspill. I tidenes første norgesmesterskap arrangert på norsk jord etter at Stortinget vedtok at poker er lovlig kom det store gjennombruddet. I kamp med 1973 andre pokerspillere kjempet Jens Petter Johansen seg helt fram til finalebordet og en femteplass.

– Her tapte jeg en avgjørende pott mot verdensstjernen Felix Stephensen som senere vant hele NM. Jeg satset alt men tapte. Hadde jeg vunnet den potten er jeg sikker på at jeg kunne vunnet hele mesterskapet, smiler Jens Petter.

Femteplassen i NM ga godt betalt for drosjesjåføren som opprinnelig er fra Øreåsen men som nå bor i nordre bydel i Moss. Betalingen for innsatsen på 5000 kroner var nemlig på pene 319.000 kroner.

Begrenset pokerbudsjett
Pokerspilleren understreker at han ikke har blitt mer slepphendt med pengene den pene premien til tross.

– Vi har kjøpt oss hytte, og mesteparten av pengene gikk inn i det kjøpet. Resten av pengene går til en forskuttert bryllupsreise og bryllup. Jeg holder meg fortsatt til mitt månedlige begrensede pokerbudsjett. For meg er derfor ikke pokerspillingen noen dyrere hobby enn å spille golf eller sykle. Forskjellen er at jeg fra tid til annen kan dra inn litt penger og dermed få betalt for hobbyen.

Jens Petter Johansen holder beina godt plantet på bakken NM-innsatsen til tross.– Faktisk har jeg ikke spilt mer enn to-tre mindre turneringer i månedene etter NM. Men mulighetene for å spille er der hver dag hvis en vil. Det er turneringer rundt omkring på Østlandet hver hver dag.

Strenge regler
Da Stortinget sa ja til poker så var det med visse begrensninger. I NM fikk man kun lov til å holde tre ulike turneringer, og maksimumsinnsatsen pr turnering skal være 5000 kroner. I pokerturneringer ellers er det kun lov med maksimalt ti spillere og ikke mer enn 1000 kroner i innsats.

– Virkeligheten er nok litt annerledes. Innsatsen er nok ikke noe større, men turneringene er nok atskillig mer omfattende. Jeg har vært med på turneringer i Norge med over 80 deltakere.

Ønsker seg sponsorer
52-åringen har noen planer for kommende turneringer. – I august planlegger jeg å delta i en turnering i Barcelona. Her er inngangsbilletten 1100 euro. Med reise og hotell koster turen meg cirka 20.000 kroner. Noe mer kan jeg ikke bruke, men håpet er selvsagt å komme hjem med en premie.

– Ellers så er jo deltakelse i en av de store turneringene den store drømmen. Men da må jeg enten ha vunnet en kjempepremie på forhånd eller få et par-tre sponsorer som er villige til å betale inngangsbilletten og så få prosenter av en eventuell premie. Så hvis noen vil bidra til deltakelsen i enten Barcelona eller de store turneringene så tar jeg med glede i mot henvendelser.

Sponsorer er veldig vanlig i pokerverden.
– Men jeg er i ferd med å bli for gammel for sponsorene. Dessuten er jeg ikke kjendis sånn som Aylar og Tone Damli Aaberge. Skulle det likevel være enkeltpersoner eller firmaer som har troen på meg og som vil hjelpe meg så setter jeg pris på det. Skulle jeg spille meg til premier så får de jo penger tilbake, uten at det er noen garanti for det, smiler Jens Petter Johansen.


 

KildeTekst: Tore Kubberød / Foto: Jørn Mortensen
Del
Foregående artikkelSara sikter mot stjernene
Neste artikelIngeniøren som ble fotograf
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS