Lørdag 24. og søndag 25. september er det stort høstmarked på Balke gård i Rygge med et trettitalls salgsbord og massevis av aktiviteter på gården. Blant annet kan du plukke ut ditt eget gresskar til Halloween.

På et jorde bak stabburet på Balke gård bugner det av gresskar i alle størrelser og varianter. De store orange gresskarene som er så populære til Halloween lyser opp i den frodige åkeren.
– Men vi har gresskar i alle varianter til både Halloween, sylting og pynt. Til enhver tid har vi en tralle smekkfull av gresskar stående på gårdstunet, hvor folk kan velge seg ut sine egne gresskar. I tillegg kan de som ønsker det få plukke seg ut gresskar rett fra åkeren, sier Tormod Kase.
Besøksgården Balke har til vanlig åpent for publikum på søndager.
– Det er fullt på parkeringsplassen og masse liv hver eneste søndag. I tillegg har vi jo daglig trafikk til stallen vår, hvor det nå står 40 hester. Selskapslokalet vi leier ut er også veldig populært. I løpet av et år serveres det her mellom 3000 og 4000 mennesker.
Høstmarked
Balke gård har en tradisjon i å invitere til julemarked. I år forsøker de seg også med høstmarked lørdag 23. og søndag 24. september.
– Det blir langt over 30 salgsbord, og det er mer enn vi trodde og håpet på. Tunet blir dermed fullt av border med alt mulig, som for eksempel gamle LP-plater, landbruksprodukter fra Rygge, antikviteter, kunst, håndverksgjenstander, smykker og massevis av annet. De som tilbyr varer er alt fra profesjonelle til glade amatører.
– I tillegg blir det en egen barne- og ungdomskrok hvor barn og ungdom kan selge eller bytte bort leker og andre ting de ikke lenger trenger. Barn i dag har jo så altfor mye ting, og nå får de en gyllen sjanse til å bli kvitt noe av dette og enten få litt penger for det eller skaffe seg noe annet de heller har bruk for.
Parkering på jordet
Tormod Kase håper det blir storinnrykk av kjøpevillige besøkende denne helgen så utstillerne får omsetning på det de har med seg.
– Vi har plass til alle, for når de ordinære parkeringsplassene er fulle så tar vi i bruk jordene, smiler han.
De vanlige tilbudene på Balke gård blir selvfølgelig også åpne i forbindelse med markedet.
– I stabburet selger vi brukte ting og antikviteter. I tillegg kan de besøkende ta seg en runde i galleriet eller slappe av i kafeen. Her vil vi utvide menyen. Til vanlig er det vafler vi tilbyr, men denne helgen blir det også lapskaus, forteller han.
Tore Kubberød (tekst og foto)
Del
Foregående artikkelMarianne Skarpnord: Har mye å takke klubben for
Neste artikelGarmin jakt med Villmarkslivparet!
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS