Med masse god kultur i veggene og mye erfaring hos inspiratørene har Ditt Treningssenter holdt mossinger i form i 25 år. De har funnet sin plass og gjør ting på sin egen måte. Det fungerer veldig bra.

Odd Ivar Eriksen har vært aktiv hele livet. Som femåring spilte han fotball og har siden trent, først og fremst for å holde seg i form, men også for å balansere energinivået sitt.

– Jeg har alltid hatt mye energi og har fått det ut på trening. Jeg har alltid trengt, og likt å trene, sier han.

Han visste ikke at trening skulle bli hans liv da han i 1977 begynte å jobbe på Gustavsen treningssenter i Mossehallen.

– Rolf Gustavsen var en av de første i Norge som hadde et treningssenter. Han var en utrolig dyktig fysioterapeut og forsto tidlig at det å tilby trening samtidig som pasientene fikk behandling, hadde god effekt. Jeg fikk være med på forskjellige kurs og lærte mye av å jobbe der med så mange dyktige folk, sier han.

Det var mange andre regler på den tiden

Ditt Treningsenter
Gla’jentene:: Malin Andersson (til venstre) og Irene Slettum har gruppetimer, og stortrives i jobben som inspiratører på Ditt Treningssenter.

– De hadde egne treningsdager for jenter og gutter. Utstyret var mye av de samme som nå med apparater, frivekter og sykler, sier Odd Ivar og smiler.

Senter 28
Gustavsen flyttet til Domustorget og i februar 1991 tok Odd Ivar over bedriften. I februar 1994 flyttet han til Senter 28.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe meg fra gulvet og opp. Jeg tok sjansen da jeg fikk ta over for Gustavsen. Vi holdt først til i 4. etasje og etter tre år flyttet vi ned i første etasje hvor vi er nå. Det var mye jobb. Jeg jobbet alene i over ti år, før vi begynte med gruppetimer som aerobic, da det kom. Da begynte jeg og ansette instruktører, og Ann Kristin var en av dem. Hun har vært her i mange år og er en dyktig og trofast ansatt. Hun er en god representant for alle våre ansatte. Vi er en fin gjeng, forteller Odd Ivar stolt.

Ditt Treningssenter har cirka 30 instruktører som er tilknyttet senteret.

– Vi har begynt å kalle oss inspiratører. Det er mer riktig, for det er det vi gjør. Vi ønsker at de som trener her skal føle seg like mye hjemme som vi som jobber her.

Vi smiler og hilser på alle som kommer inn, og vi hjelper og veileder så godt vi kan. Dette skal være et hyggelig sted å være for alle, og vi har et tilbud for alle, sier Ann Kristin.

– Jeg ønsker at vi skal være som den gode, gamle nærbutikken. Et sted som man føler at man blir sett og satt pris på, samtidig som vi hele tiden oppdaterer utstyret vårt og tar inn det nye som vi synes passer vårt konsept, tilfører Odd Ivar.

Stort og koselig
Han begynte med lokaler på mellom 800 og 900 kvm. Nå har han 2000 kvm.

– Siste tilskudd var EasyLife som kom i 2006. Det er nå blitt et eget treningssenter i treningssenteret, og har vært en stor suksess, sier han.

Ditt Treningssenter oppdaterer og oppgraderer hele tiden.
– Vi har lyddempende plater i taket og radioen på normalt lydnivå. Det er også veldig gjennomtenkt hvordan saler og hvor de forskjellige sonene våre er plassert. Man skal slippe å gå forbi og gjennom styrkesalen om man ikke vil det. Slike ting er viktig, sier han.

2015 er tiden for tekniske duppeditter.
– Vi har et system som man kan koble seg på apparater og få registrert treningsøktene. Det finnes også apps (applikasjoner) som registrerer trening her på huset, men som også registrerer alt du trener utenfor våre vegger. Dette slås sammen på vår data og blir tatt med i betraktningen når du ser hvor mye du har trent. Dette er det mange som er opptatte av og vi mener det er viktig å gi våre kunder denne muligheten og vi synes det er et morsomt tilbud. Vi som jobber her er selvfølgelig koblet på og det blir en intern konkurranse. I hvert fall mellom oss som er her mye, sier Odd Ivar og smiler.

Smilet går fort bort når han ser at Ann Kristin har vært mer aktiv denne dagen.

– Det skal jeg jobbe hardt for å gjøre noe med, sier han lurt. Inspiratørene til Ditt Treningsenter har en gjennomsnittsalder på 30 år.

-Vi har en gruppe på rundt 30 år og en på rundt 40 år. Nå har vi kommet så langt at barna våre har kommet inn som inspiratører også! Det er kjempegøy, og vi er utrolig stolte av den stabile staben. De er voksne, de har lang og god erfaring og selvfølgelig masse kursing. Det er en veldig stabil gjeng, noe våre kunder også ser, fordi det er de samme som er her hele tiden. Det er positivt for oss som treningssenter og for de som trener her, sier Ann Kristin.

– Og så har vi halvtimes grupptimer så de skal være mer tilgjengelig og for at kundene våre skal kunne tilrettelegge treningen selv. Jeg må si at vi har funnet vår måte å drive treningssenter på og det går bra, så da gjør vi noe riktig. Derfor fortsetter vi som før,zz avslutter Odd Ivar Eriksen og Ann Kristin Holder – begge med flere års erfaring som inspiratører for mange mossinger.

Tekst: Hege Halvorsen

Foto: Marie Waagan

Del
Foregående artikkelEt blomsterliv
Neste artikelVINER TIL FISK OG SKALLDYR
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS