Stadig nye brukere strømmer til det relativt nyåpnede Moss Padel i de gamle lokalene til Moss Verft. Nå har også barn i Moss funnet ut at de vil prøve det som er verdens hurtigst voksende sport. Det første barnekurset ble så fort fulltegnet at Johnny Gravfort måtte sette i gang et kurs nummer to.

I sommer kunne Johnny Gravfort endelig ønske velkommen til Moss Padel. Senteret på det gamle vervenområdet er landets største for racketsporten padel. Stadig flere mossinger får øynene opp for sporten som har seks millioner spillere og som i Argentina faktisk er større enn fotball.

Suksess med barnekurs
Moss Padel har en solid stamme med voksne spillere som er innom opptil flere ganger i uka for å spille. Men Johnny Gravfort ønsker å skape en rekruttering til sporten som har baner kun på fire steder i Norge. Derfor inviterte han til barnekurs.

– Jeg hadde ikke mer enn så vidt kunngjort barnekurset før samtlige åtte plasser var fulle. Derfor har jeg satt i gang et kurs nummer to. Det er veldig morsomt at vi nå ser ut til å få med barn i denne sporten. Ingen av de som driver med padel i Norge har foreløpig gjort noen stor jobb med å få barn til å starte med padel, sier han.

Han forteller at padel er en racketsport som passer for absolutt alle uansett alder eller fysisk form.

– I Spania starter barna i fire-fem års alderen. Jeg har valgt å sette syv år som laveste aldersgrense på kursene. Det er greit at kursene inneholder mye lek og moro, men det er en stor fordel av barna har en viss fysikk og at de forstår spillet og det at ballen spretter. 

En miks av squash og tennis
Det er sikkert veldig mange som lurer på hva padel er. – Veldig enkelt forklart er det en blanding av squash og tennis, med elementer fra begge disse sportene. De som har spilt en eller annen form for racketsport vil ta padel ganske så greit. Det fine med padel er at det gjerne blir en del lange ballvekslinger, og at man selv kan bestemme tempo på spillet slik at det passer enhver fysisk form.

Johnny Gravfort mener at padel er en idrett som burde passe veldig godt for pensjonister.

– Hver fredag inviterer jeg til padel for seniorer, men så langt har oppslutningen vært heller dårlig. Det er synd, for padel er en fin mulighet til å holde seg i form. Det kan for eksempel tenkes at det er en del eldre mennesker som tidligere har spilt tennis, men som synes det har blitt for slitsomt. For disse kan padel være en fin løsning, for det er ikke de samme lange spurtene som i tennis og heller ikke like tungt å slå ballen. 

Populært
– I Sverige har sporten en stor utberedelse med over 300 baner. Jeg mener utviklingsmulighetene er like store i Norge. Derfor har jeg investert i dette senteret med fem baner. Men jeg vil samle folk til også andre aktivteter. Derfor har jeg bygget en gigantisk trampolike på 18 x 6 meter og innredet en gym. Det kommer også yoga og andre tilbud i de 2400 kvadratmeterne vi har til rådighet.

Johnny Gravfort er også distributør for padelbaner i Norge. Han merker at det er stor interesse for å etablere nye baner.

– Dagens fire baner vil i løpet av året bli doblet, og når 2019 er ferdig så er jeg sikker på at vi har 20 anlegg i Norge. Da begynner det å likne på noe. Det er viktig at vi får spredd denne interessen mest mulig og på den måten få bygget opp en interesse og et stort antall spillere.

For øyeblikket er Moss Padel åpent fra klokken 08.00 til 21.00. Johnny Gravfort mener det ikke er spesielt dyrt å spille padel.

– Kostnadene ligger på omtrent det samme som squash. Vi har forskjellige priser og abonnement ut fra når på dagen folk ønsker å spille og hvor ofte man spiller. Ønsker man å spille tidlig på formiddagen så er det billigst. Utstyret er heller ikke spesielt dyrt og vi vil selge både racketer og padelsko i alle prisklasser ut fra hvilke ambisjoner og ønsker den enkelte har. 

Del
Foregående artikkelKunne skrevet bok om Oddvar Løkkeberg
Neste artikelOla Innset: Multitalentet
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS