Subaru Outback har alltid vært en bra bil, men nå er oppgradert til en enda bedre bil. En skikkelig kjøremaskin med god komfort og massevis av utstyr. Den kom på markedet i 1993 og la den gang grunnlaget for et helt nytt segment i crossover-klassen.

Nå er det klart for femte generasjon av den populære crossoveren. Det har siden forrige generasjon blitt tatt en del grep. Styringen er mer presis og understellet er strammet opp og sammen med den tøffe, kraftige grillen, offroad-detaljer i plast, store hjul og mer markerte hjulbuer gir dette bilen et røffere utseende enn tidligere. Resultatet er blitt en mer sporty kjøreopplevelse, selv om dette ikke er noen sportsbil. Bilen har hele 20 cm bakkeklaring og dermed en fremkommelighet det ikke er noen grunn til å klage på. Den har også fått mer moderne utstyr. Da snakker vi om blant annet adaptiv cruisekontroll, automatisk nødbrems og filskiftvarsler.

Bilen er blitt 2,5 cm lengre enn forrige modell, men akselavstanden er som tidligere. Den innvendige plassen har økt, og vi snakker her om en fullverdig familiebil med god plass til tre personer i baksetet. Bagasjerommet har også blitt større og er nå på hele 512 liter.

Boxermotorene til Subaru er viden kjent, og dette gir Outback et lavt tyngdepunkt og det symmetriske firehjulstrekk-systemet har alltid bidratt til gode og trygge kjøreegenskaper.

Innvendig er bilen blitt ny og moderne med høy kvalitet i valg av materialer. Setene er store og gode med god sidestøtte og alt av knapper er logisk plassert der du forventer at de skal være. I midten er det plassert en stor infotainmentskjerm med navigasjon, radio og det du trenger av innstillinger. I tillegg er det et lydanlegg fra Harman Kardon med 12 høyttalere som gir deg en lydopplevelse i toppklassen. Apple CarPlay og Android Auto er også mulig å bruke. Appene gjør det enklere å bruke smarttelefonen under kjøreturen. Dermed kan du styre telefonen med betjeningsknappene på rattet, berøringsskjermen eller din egen stemme.

Førerassistent-systemet
Selvfølgelig har Outback installert Subarus egetutviklede sikkerhetssystem de kaller EyeSight. Systemet er som et par ekstra øyne på veien og bruker to stereokameraer som fanger opp tredimensjonale fargebilder med utmerke bildegjenkjenning, omtrent på samme måte som det menneskelige øyet. Når EyeSight oppdager en sannsynlig fare for kollisjon blir føreren advart samt bidrar til å aktivere bremsene om nødvendig for å unngå en kollisjon.

Premiumutgaven er godt utstyrt. Her får du oppgradert navigasjon, panorama glasstak, elektrisk seteregulering, nøkkelfri tenning, mørke sideruter bak og elektrisk bakluke bare for å nevne noe. Dette er ferdig utstyrt fra fabrikk og dermed slipper du å betale tusenvis av kroner i tillegg for å få en komplett utstyrt bil. Greit å ta med dette i regnestykket.

Motoralternativer:
Subaru Outback leveres med to alternativer. En 2-liters diesel på 150 hk/350 Nm og en 2,5 liters bensin på 175 hk/235 Nm. Begge disse alternativene leveres med CVT-automatgir som fungerer optimalt. Dieselmotoren er sterkere på lave turtall mens bensinmotoren er mer stillegående og har en noe høyere toppfart. Forbruk pr. Mil for diesel er oppgitt til 0,61 l mot bensinutgaven nøyer seg med 0,7 l.

Subaru Outback koster fra kr 504.800,- hos Moss AutoCenter AS.

Del
Foregående artikkelDen gylne 2002-årgangen
Neste artikelPåmelding til kunstnertorget i Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS